Прочитај ми чланак

Јунајтед лако до победе, три лопте у мрежи Партизана

0

Колико су били добри у Београду, толико су подбацили у Манчестеру, фудбалери Партизана били су далеко од добре игре и резултата на “Олд Трафорду”.

Манчестер јунајтед је у можда и најбољој утакмици од почетка сезоне славио победу од 3:0, а колико су “црвени ђаволи” имали прилика могло је бити и много горе по црно-беле.

Саво Милошевић је одлучио да његов тим игра отворено, није хтео да се брани, а то је нешто што је, слободно се може рећи, његов колега Оле Гунар Солскјер и прижељкивао.

Преко брзих Рашфорда, Марсијала и Гринвуда, Јунајтед је лако долазио до прилика и само су деконцентрација пре свих Маркуса Рашфорда и неколико сјајних интервенција Владимира Стојковића заслужни што су црно-бели Театар снова напустили са три лопте у мрежи.

Доста грешака у последној линији и средини, неповезано у фази напада, све у свему, пораз се уз такву игру није могао избећи.

Јунајтед је овом победом практично оверио пласман у нокаут фазу Лиге Европе, а Партизану остаје да у сусретима са Астаном и АЗ Алкмаром избору ту другу позицију.Има добре изгледе, али само ако буде играо као на првом мечу у Манчестеру или у Нур Султану.

Почело је шансама и головима, али из офсајда. Прво је Антони Марсијал у трећем минуту затресао мрежу Стојковића, али је био два метра у офсајду.

Два минута касније још једна исправна одлука судијске тројке, овог пута је Умар Садик био у недозвољеној позицији, тако да се ни његов погодак није рачунао.

Ипак, Јунајтед је кренуо далеко офанзивније, боље, креативније и почео је да ниже прилике, а Маркус Рашфорд је у распону од седмог до 15. минута могао да постигне три гола.

Први пут је био непрецизан, други пут му је Стојковић феноменално ушао у шут, а трећи пут је његов волеј ударац завршио преко пречке.

Ипак, у 22. минуту, Рашфорд је сјајно проиграо младог Мејсона Гринвуда, Урошевић је закаснио да интервенише, 18-годишњи нападач Јунајтеда је рутински лопту послао у мрежу – 1:0.

Сејдуба Сума је у 26. минуту кренуо у продор, дошао је у позицију за шут, покушао је са двадесетак метара, али је за мало био непрецизан и прилика је пропала.

Јунајтед је у 33. минуту стигао до другог гола. Грешку Шћекића и Урошевића на левој страни казнио је Антони Марсијал који се докопао лопте, кренуо у соло акцију и са неколико метара успео да покрај Стојковића гурне лопту у мрежу – 2:0.

Могао је Француз само два минута касније да постигне нови гол, али је његов лоб ударац завршио и преко Стојковића и преко гола Партизана, да би у 44. минуту Маркус Рашфорд још једном изгубио директан дуел са Стојковићем, голман Партизана спречио је још једном погодак домаћина.

У наставку, Јунајтед је веома брзо стигао до трећег гола. Ешли Јанг је одлично примио лопту на левој страни, одложио је Рашфорду који је са десетак метара распалио по њој и погодио десни горњи угао – 3:0.

Имао је Солскјеров тим шансу у 52. минуту, опет је Стојковић прочитао Рашфорда и спречио најгоре.

Ни поред тога што је било 3:0, Партизан није мењао начин игре. Успели цу црно бели да средином другог дела имају већи посед, али не и да створе озбиљну прилику.

До краја, Јунајтед је играо мирно и чувао лопту, Партизан је покушавао да дође до какве-такве гол прилике, али без успеха, црно-бели нису озбиљно тестирали резервисту Серхија Ромера, који је био прилично беспослен. 

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!