Прочитај ми чланак

ЈОШ ТРИ ДАНА ДО ПРВЕ УТАКМИЦЕ КОШАРКАША на ОИ, а Ђорђевића брине само једна ствар

0

Кошаркаши Србије стигли су у Рио где имају три дана да се припреме за први меч на старту Олимпијског кошаркашког турнира против Венецуеле (Недеља 03.30 ч РТС)

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

Екипа је на турниру у Кордоби имала последњу проверу, а победе над Француском и Хрватском дају добру увертиру за наступ на Играма. Ипак, селектора Србије брине једна ствар.

– Повреда Теодосића забрињава. Он је храбар момак, капитен и сигуран сам да ће дати све од себе да буде од прве утакмице на терену, али је у питању шутерска рука, није баш пријатно – навео је Ђорђевић.

Први меч на сваком такмичењу је најбитнији, уз наравно четвртфинале, а без обзира на противника Ђорђевић позива на опрез.

– Венецуела је репрезентација која има солидну организацију и сјајног тренера. Дуго година играју заједно. Спремамо се јер је то најважнија утакмица за нас на овом такмичењу, па онда свака следећа – објаснио је српски селектор.

Добра ствар је што се утакмице играју на свака два дана, што значи да ако Теодосић не буде спреман за прва два меча, има доста времена да се спреми за трећи дуел који је и кључан за позицију у групи, а то је дуел са Французима 10 августа.

Подсетимо, Србија игра у групи A са селекцијама: СAД, Aустралије, Кине, Венецуеле и Француске.