Прочитај ми чланак

ЈОКИЋ УНИШТИО ГОЛДЕН СТЕЈТ: Кари и Дурент нису могли ништа против Србина! (ВИДЕО)

0

Нова сјајна партија српског центра, који је забележио 23 поена и 11 скокова у победи над актуелним шампионима

Никола Јокић је у нову НБА сезону кренуо силовито! После две сјајне партије против Клиперса и Санса, уследила је невероватна игра у дуелу против актуелног шампиона – Голден Стејта, где је Денвер забележио победу од 100:98!

Србин је поново био незаустављив, чак и за звезде Вориорса, које је угуравао под кош, или их терорисао шутевима са дистанце. Смењивали су се чувари на Јокићу, али резултат је увек ишао у његову корист, а чим би покушали да га удвоје, уследила би асистенција за неког од саиграча, који би кажњавали слободан простор.

Резултат свега тога била је нова дабл-дабл партија од 23 поена и 11 скокова, а уз то је уписао и 6 асистенција. Такође, Јокић је дао и вероватно кључни поен на мечу за победу, јер се Денвер тим кошем у егал завршници одлепио на четири поена, што му је омогућило да у пенал завршницу уђе уз предност, коју су и сачували до краја, када је Ернангомез изблокирао Џонса, кога је Кари после продора проиграо под кошем.

Уз Јокића се у редовима Денвера истакао Гери Херис са 28 поена, а двоцифрен је био само још Мејсон Пламли са 11 поена. Голден Стејту није помогао ни расположени Стеф Кари који је убацио 30 поена,. као ни Кевин Дурент који је имао 20 поена, 11 скокова и 7 асистенција. Клеј Томпсон је додао 15 поена, али је остатак екипе Вориорса подбацио.

Денвер је наставио са сјајном серијом и овом победом је дошао до скора од 3:0, док је Годен Стејту ово први пораз у сезони и сада имају 2:1 од старта сезоне.

Сакраменто је уз помоћ Немање Бјелице стигао до прве победе у сезони, пошто су на гостовању били бољи од Оклахоме са 131:120. Србин је за 30 минута на паркету убацио 12 поена и имао 5 скокова, 4 асистенције, 3 украадене лопте и једну блокаду, уз сјајан шут из игре (5 од 6 укупно, 2 од 2 за три поена).

Богдан Богдановић није играо због повреде колена, од које се успешно опоравља и ускоро би требало да га поново гледамо на паркету.

Најефикаснији у Сакраменту били су Иман Шамперт са 26 и Де’Арон Фокс са 22 поена уз 10 асистенција. Оклахоми није помогла врхунска партија Расела Вестбрука, који је меч завршио са 32 поена, 12 скокова и 8 асистенција, као ни 29 поена Пола Џорџа и уписали су свој трећи пораз из исто толико мечева од старта сезоне.

Клиперси су славили против Хјустона на свом терену са 115:112, а скромни допринос дао је и Бобан Марјановић, који је на паркету провео свега 5 минута и за то време уписао 4 поена и један скок. Теодосић није играо због повреде.

Тобијас Херис се истакао са 23 поена, док је Данило Галинари имао 20 убачених кошева. Хјустон је играо на крилима Џејмса Хардена, који је меч завршио са 31 поеном и 14 асистенција, а пратили су га Клинт Капела са 23 и Ерик Гордон са 21 поеном.

Атланта је савладала Кливленд Кавалирсе са 113:111, који без Леброна Џејмса очигледно не могу да забележе победу и имају 0:3 од старта сезоне.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!