Прочитај ми чланак

ЈЕЛЕНИЋ ОГОРЧЕН: Не дам да ми Хрвати газе по Звезди!

0

vaterolo-vk-crvena-zvezda-foto-fonet-151„Нудили су да нам скину казне и урачунају бодове, али да против хрватских клубова не можемо да играмо са новим играчима. Нисмо пристали”, каже председник црвено-белих.

Скандалозна одлука. Па ово не постоји ни у једном спорту. Незабележено. Наравно да ћемо се жалити, али и обавестити ЛЕН о свим дешавањима у такмичењу за које су они дали дозволу, овим речима је Виктор Јеленић, председник Црвене звезде, прокоментарисао избацивање свог тима из регионалне ватерполо лиге.

Јуче је из Сплита стигао допис о избацивању Црвене звезде из регионалног такмичења и казни за Виктора Јеленића, који је суспендован на чак 18 месеци. Први човек црвено-белих није крио огорчење због такве одлуке, али је и открио шта стоји иза свих дешавања.

– Просто нећу да дозволим да се Звезда гази и ниподаштава. Барем док сам на овој позицији – јасан је Јеленић.

Да је реч о прљавој игри Хрвата, који само гледају сопствене интересе, најбоље се види из њихове непристојне понуде.

– Нудили су да се скину све казне и да нам се урачунају бодови из утакмица против Војводине и Радничког. Такође, могли бисмо да рачунамо на три играча која смо довели на мечу против Партизана, али они не би могли да играју против хрватских клуба. Нисмо пристали. Нећу да улазим у компромисе.

Из свега тога извлачи се закључак да су они у страху од легитимно (према правилима ЛЕН) појачане Звезде.

– Изгледа да је тако. Неко се плаши јаке Звезде – поручио је Виктор Јеленић, председник Црвене звезде.

Српски клуб се опоравио после претходне сезоне, у којој је био у великим проблемима. Стигла су и појачања, што је изгледа уплашило клубове у региону да се можда опет не створи доминантна црвено-бела екипа. Попут оне која је у сезони 2012/13. освојила Лигу шампиона…

ОСТAЛИ СРПСКИ КЛУБОВИ ОСТAЈУ У ЛИГИ

У регионалној лиги учествују четири српска клуба – Раднички, Црвена звезда, Партизан и Војводина. Како сазнајемо, после избацивања црвено-белих преостале наше екипе наставиће да играју поменуто такмичење.

– То је већ на њима. Морате то њих да питате – рекао нам је на ову тему Виктор Јеленић.

Иначе, Партизан се налази на четвртој позицији у лиги, док последња три места држе преостала три српска клуба.