Прочитај ми чланак

ЈЕЛЕНА ЂОКОВИЋ ОТКРИЛА: Била сам конобарица, радила сам и у кладионици

0

Последњих 14 година не живим у Србији, и не живим у систему у коме живе наши млади људи. Мој први посао био је са 16 година у парфимерији, рекла је Јелена.

Јелена Ђоковић данас је успешна пословна жена, којој многи завиде на успеху и животу у изобиљу. Међутим, она не крије да њени почеци нису били лаки.

Супруга Новака Ђоковића и директорка Фондације Новак Ђоковић још као тинејџерка желела је да студира у иностранству, а како би себи испунила ту жељу рано је почела да ради и да се сналази сама.

– Ја последњих 14 година не живим у Србији, и не живим у систему у коме живе наши млади људи. Мој први посао био је са 16 година у парфимерији. Затим сам радила у кладионици, као шанкерка, правила сам кафе, сокове, и тај посао радила сам како бих зарадила за карту до Италије, и отишла на студије – испричала је Јелена гостујући код Јоване Јоксимовић и Срђана Предојевића у “Јутарњем програму” на ТВ Прва.

Она се осврнула на рад фондације која носи име њеног супруга, а водитељи су је упитали на који начин се фондација финансира.

– Постоји много људи који зову и нуде помоћ, како материјалну тако и физичку, и много им хвала на томе. Али највећи донатори смо Новак и ја. Ми не желимо то да истичемо, јер се то сматра личном промоцијом, али смо схватили да уколико говорите о томе подстичете и друге људе да донирају – рекла је Јелена.

– Ово јесте мало непријатно питање, али питамо вас то јер је ово потпуно други модел по коме функционише фондација, ви сте ти који највише донирају. О којој цифри је реч? – упитала ју је Јована.

– Ми улажемо око два милиона евра на годишњем нивоу – искрена је била Јелена.