Прочитај ми чланак

Морам то да урадим, Јелена тражи: Новак ће променити изглед за финале Вимблдона

0

Новак Ђоковић је "забрадио" током Вимблдона и не мари за сујеверје, тако да ће за финале против Карлоса Алкараза скратити браду.

Српски тенисер Новак Ђоковић данас од 15 часова игра финале Вимблдона против Карлоса Алкараза и покушаће да у свом 35. финалу гренд слем турнира – дође до 24. пехара. До сада је Новак Ђоковић блистао на турниру и редом је побеђивао Качина, Томпсона, Вавринку, Хуркача, Рубљова и Синера, чак десет година на Централном терену није изгубио меч, док је везао и 34 победе на Вимблдону…

Неки би избегавали ове податке „да не урекну“, али Ђоковић не мари превише за сујеверје, тако да је одлучио и да промени промену у изгледу пред финале. Многи би на његовом месту избегли да се обрију чисто из сујеверних разлога, међутим Ноле је признао да у овом случају мора да служа супругу Јелену и тек мало ће да скрати браду.

„Имао сам раније сујеверја, сада немам уопште. У првој фази моје каријере сам морао да се бријем… Мада, док ми је ђед још био жив, он би ме опомињао да се обријем. Сада сам пустио браду јер жена каже да ми лепо стоји – морам да слушам жену, кажу да је то рецепт за срећан и дуг живот (смех). Скратићу је мало за финале, морам“, казао је Ђоковић након пласмана у финале Вимблдона у коме ће осим против Алкараза, играти и против публике.

„Имам рутине, али немам сујеверја попут тога да морам да спавам увек на одређеној страни кревета, мада се трудим да ми глава буде окренута ка истоку или ка северу. То је битно, али све остало, ништа немам“, нагласио је Ноле у разговору са српским репортерима са Вимблдона.

Подсетимо, Новак Ђоковић је до сада седам пута освајао Вимблдон, а у низу је од 2018. године и има четири узастопна пехара, док се једне године турнир није играо због пандемије. Уколико данас подигне трофеј изједначиће рекорд Роџера Федерера.