Прочитај ми чланак

Јанковић одлази, Са Пинто долази?

0

Mozzart Sport

Португалац је и раније словио као један од могућих кандидата, тако да остаје да се види чији предлог ће проћи седницу Управног одбора.

sa p

Александар Јанковић је два пута преживео и остао на клупи Црвене звезде, али после пораза од Радничког из Ниша (1:2) и дефинитивног испадања из шампионске трке са Партизаном (чак 11 бодова заостатка) завршио је своју мисију на Маракани. Претходна два пута Јанковић је имао велику подршку председника црвено-белих Драгана Џајића, међутим, кредити су сви испуцани и на вечерашњем Управном одбору клуба разматраће се само ко је најбоље решење за његовог наследника.

Како Mozzart sport сазнаје, Џајић и Небојша Човић желе да ангажују домаћег тренера , помињу се Милован Рајевац, Симо Крунић и Горан Ђоровић, док је спортски директор црвено-белих Зоран Стојадиновић остао при ранијем ставу да се доведе искључиво странац, а наводно је најближи клупи Рикардо Са Пинто. Португалац је и раније словио као један од могућих кандидата, уз Шпанце Муњоза и Бакера, тако да остаје да се види чији предлог ће проћи седницу Управног одбора.

Са Пинто је играо за Салгеирош, Спортинг, Сосијед и белгијски Стандард, а 45 пута је облачио дрес Португала. Тренерску каријеру започео је као помоћник у Леирији (сезона 2010/11), а право са клупе омладинаца Спортинга преузео је сениорски тим лисабонских Лавова (2012. године), где је добио отказ у октобру после пораза од Видеотона у Лиги Европе (0:3).

У међувремену Звезда и Јанковић преговарају о споразумном раскиду уговора, али то неће ићи тако глатко. Јер велико је питање да ли ће „српски Мурињо“ опет подвити реп и тек тако напустити Маракану… А ако то не учини, клуб који је у великој финансијској дубиози мораће да му исплати остатак уговора…

Одговоре на многа од ових питања могла би да да данашња седница Управног одбора која је заказана за 18 на Маракани.