Прочитај ми чланак

Јагодинци храбри против Рубина!

0

FUDBAL: JAGODINA - RUBIN
(Б92)

Фудбалери Јагодине изгубили су 1:0 у Рубина у Казању, па су елиминисани из квалификација за Лигу Европе укупним резултатом 4:2.

Српски тим је одиграо храбро, одлично је парирао ривалу до гола Гокдениса Карадениса у 53. минуту. „Ћурани“ су имали неколико гол шанси, пре свих Арсенијевић, али нису имали среће у завршници.

Јагодина је поновила праксу наших клубова који у Европи имају проблема у мечевима са малим бројем голова, у којима пропуштају добре гол шансе, а голове примају после сопствених грешака.

Јагодина је ипак сјајно супротставила искусном руском тиму који последњих неколико година игра важну улогу у европским такмичењима. Нема сумње да је освајач Купа Србије могао до наредне рунде да је имао мало више среће на жребу. Игра Јагодине обећава можда и историјски резултат тима следеће године.

Тренер Јагодине Младен Додић је променио систем игре у односу на први меч и утакмицу почео са два класична нападача.

Јагодинци су испунили обећање и кренули храбро у Казању, након неколико минута мирне игре имали су идеалну шансу за гол. После акције Стојановића по левој страни, Навас је направио велику грешку након излетања Арлаускиса, лопта је дошла до Арсенијевића који је превише оклевао, касно шутирао, па је Навас стигао да се искупи и изблокира шут, чиме је спасао гол који је био празан.

Само неколико минута касније Јагодина је поново имала опасан напад. Леповић је добио лопту по левој страни у контранападу, стигао је до казненог простора, а иако потпуно усамљен, лоше је шутирао и послао лопту поред десне стативе. У средини је узалуд лопту тражио Стојановић.

Тек у 21. минуту запретио је и Рубин. Погрешила је одбрана Јагодине, лопта је стигла до Рондона који је био сам на ивици казненог простора, одмах је шутирао, али на срећу Ђуричића непрецизно поред леве стативе.

У наставку меча Рубин је заиграо нешто боље, да би у 32. минуту стигао до нове гол шансе. Караденис је прошао по десној страни, стигао скоро до петерца, али га је Ел Мунир стигао у последњем тренутку и изблокирао његов шут.

До краја полувремена Јагодина је наставила да се сјајно надиграва са ривалом, покушала је озбиљно да угрози Арлаускиса из прекида, али је после 45 минута ипак било 0:0.

Није се много променио темпо игре ни у наставку, Јагодинци су и даље сјајно прарирали ривалу, али нису издржали. Направили су грешку на средини терена у 53. минуту, Рондон је украо лопту, проследио је на леву страну до Галиулина, а центаршут у петерац искористио је Гокденис Караденис који је главом савладао Ђуричића.

Десетак минута касније Јагодина је поново поклонила домаћину гол шансу, Михајловић је погрешио, Рондон поново стигао до лопте, али је поново лоше реаговао па је Ђуричић овај пут испао јунак.

Неколико минута после тога Јагодина је могла да се врати у двомеч, Арсенијевић је поново имао сјајну прилику, можда и бољу него у првом полувремену, али је и овај пут очајно реаговао у казненом простору.

Како се меч ближио крају осетио се све већи умор играча Јагодине који су били све мање опасни. Нису више били толико равноправни ривалима из Рубина који су све лакше стизали до гол шанси. Ризјанцев и Прудњиков су опасно претили, али је Ђуричић био сјајан.

Петнаест минута пре краја Јагодина је ипак стигла до нове шансе, Ђукић је прошао по десној страни, послао лоптуи у петерац, али ни један од његових саиграча није стигао до ње па је пропала добра прилика.

У самом финишу наш тим је поново својом грешком поклонио нову шансу Рубину, али је сјајни Ђуричић опет сјајно реаговао и спречио тежи пораз Јагодине.

Непосредно пре краја меча Дукић је због другог жутог картона пре последњег звиждука судије завршио меч. Био је то четврти црвени картон српских клубова у осам мечева у Европи овога лета.

Буквално у последњој секунди утакмице Ђуричић је потврдио статус јунака меча јер је излетањем на 25 метара поново спречио гол Рубина који је на крају славио 1:0.

Рубин ће у трећем колу квалификација за Лигу Европе играти против данског представника Рандерса.

Лига Европе, 2. коло квалификација:
Рубин Казањ – Јагодина 1:0 (0:0) (први меч 3:2)
Караденис 53

Рубин (4-2-3-1):
Арлаускис – Гетигежев, Навас, Маркано, Кисљак – Начо (Кулик 64′), М’Вила – Галиулин, Ризјанцев, Карадениз (Азмун 73′) – Рондон (Прудњиков 64′).

Јагодина (4-4-2):
Ђуричић – Ел Монир (Пројић 66′), Михајловић, Томић, Ђукић – Цветковић, Дамјановић, Ђурић, Леповић (Хаџибулић 75′) – Арсенијевић (Стојков 89′), Ст