Прочитај ми чланак

ПAРТИЗАН убедљив против Конахс Кија, сад на реду Малатија

0

Фудбалери Партизана пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу Европе.

Изабраници тренера Саве Милошевића су после 1:0 у Рилу славили пред десетак хиљада гледалаца убедљиву победу на свом терену са 3:0 (0:0).

Тако ће црно-бели у наредном колу одмерити снаге са екипом Малатије која је успела да елиминисе Олимпију из Љубљане победом у гостима од 1:0.

Партизан је од почетка кренуо у офанзиву ка голу Конахс Кија. Већ у првом нападу имали су црно-бели корнер, а прву велику прилику пропустили су у деветом минуту.

Зоран Тошић је сјајно проиграо Умара Садика, нападач Партизана био је на 12 метара од гола, могао је да бира где ће да шутира, голман је чини се већ био савладан, али уследио је ноншалантан ударац и лопта је завршила крај леве стативе гола екипе из Велса.

Опет је у 20. минуту Зоран Тошић направио прилику, Ђорђе Ивановић није успео да прихвати лопту како је желео и шанса је пропала.

Само два минута касније, Рајко Брежанчић одлично је прошао по левом боку, послао лопту ка Садику у казнени простор, а нападач црно-белих је поново био непрецизан, овог пута је шутирао крај десне стативе.

Имао је тим Саве Милошевића иницијативу, константно су вршили притисак на госте који су добро организовали одбрану. Већину ситуација су успешно решили, Партизану је у финишу недостајало концентрације и свежине, али свеједно, имали су довољно прилика за гол.

Последњу у надокнади времена у првом делу, када су Велшани буквално поклонили лопту Садику који је кренуо ка голу, заобишао је и голмана Браса, али је лоше шутирао, па је лопту пре гол линије стигао Хоран и отклонио опасност.

Нису црно-бели одустали од офанзиве ни у наставку, одмах су кренули офанзивно ка голу противника и већ у првих пет минута преко Суме и Павловића имали су две прилике за гол.

Гол Садика у 52. минуту поништен је због офсајда, али два минута касније одбрана гостију коначно је попустила.

Чим су се мало отворили и кренули у већем броју ка голу Стојковића, направили су грешку. Изгубили су лопту, уследила је одлична контра црно-белих Сума је асистирао Зорану Тошићу који је рутински затресао мрежу.

https://twitter.com/srbininfo/status/1156959606687580161?s=20

Већ тад је било јасно да су гости у тешкој позицији, Садик је у 60. минуту морао да постигне гол из нове прилике, али се опет није прославио.

У 63. минуту Огњен Ожеговић је ушао уместо Зорана Тошича и седам минута касније успео је да повиси на 2:0.

После продора Брежанчића по левој страни, лопта је дошла до Суме, одбила се потом до Ожеговића који је са пет метара просладио иза леђа Браса.

Није се радост навијача практично ни стишала када је у 72. минуту млади Филип Стевановић дошао у прилику, шутирао је са десетак метара, неодбрањиво и повисио на коначних 3:0. Био је то његов европски првенац.

https://twitter.com/srbininfo/status/1156948580646686720?s=20