Прочитај ми чланак

Јагодина освојила Куп Србије

0

FILIP DURIC

(Бета, Танјуг, РТВ)
Фудбалери Јагодине освојили су вечерас Куп Србије, савладавши Војводину 1:0. Меч је одигран на стадиону Партизана у Београду, а једини погодак на мечу постигао је Ђурић у 16.минуту из пенала. Јагодина је освојила први трофеј националног купа и остварила највећи успех у клупској историји.

Утакмица је одиграна на стадиону Партизана пред око 10.000 гледалаца, а судили су Милорад Мажић, Игор Радојчић и Милован Ристић.

Стрелац: Ђурић у 16. минуту из пенала.

Жути картони: Михајловић (Јагодина), Јокић, Катаи, Трајковић, Полетановић (Војводина).

ЈАГОДИНА: Бонџулић, Дукић, Пројић, Михајловић, Живановић, Гогић, Цветковић, Ђурић, Лепојевић, Арсенијевић (од 81. Стојков), Стојановић.

ВОЈВОДИНА: Супић, Радоја, Трајковић, Јокић, Вулићевић, Ађуру, Павловић, Врањеш, Аливодић, Катаи (од 65. Шушњар), Оумару.

Текстуални пренос уживо

У 10. минуту прва прилика на мечу и то за Војводину. Абубакар је са ивице шеснаестерца искоса да леве стране шутирао по земљи из трка, тик поред десне стативе гола Јагодине.

Четири минута касније Јагодине је извела први корне. Лопту је у петерац убацио Ђурић, а Арсенијевић, иако сам, није најбоље реаговао тако да је његов шут главом завршио далеко изнад пречке.

16.мин. Голллл Јагодина води 1:0 голом из пенала, стрелац Ђурић. Претходно је Ђорђе Јокић играо руком у шенсаестерцу Војводине приликом шута Цветковића. Судија Мажић није имао дилему и одмах је показао на белу тачку. Том приликом штопер Новосађана је добио и жути картон.

У 36.минуту покушај Врањеша главом са око 13 метара завршио је поред гола Јагодине.

Крај првог полувремена.

У 49.минуту Врањеш је покушао са 25 метара, али је Бонџулић био сигуран.

Два минута касније после корнера за Војводину створила се велика гужва у казненом простору Јагодине, али Абубакар није најбоље захватио лопту. На крају је голман Јагодинаца сигурно интервенисао.

У 69.минуту Врањеш је главом са десетак метара гађао доњи леви угао гола Јагодине, али је био непрецизан.

У 76. минуту Абубакар се спетљао са лоптом на 16 метара од гола Јагодине.

Два минута касније, Радоја је оштро шутирао са двадесетак метара, али је лопта прохујала тик изнад пречке гола Јагодинаца.

У 85.минуту Радоја је поново лепо шутирао са двадесетак метара, а Бонџулић је крајњим напором избацио лопту у корнер.

У 93.минуту Аливодић је пробао са 25 метара по земљи, али је Бонџулић био на месту.

Крај.

Навијачи Војводине запалили столице

Навијачи фудбалера Војводине изазвали су инциденте на трибинама стадиона Партизана.

Револтирани због неуспеха својих љубимаца присталице новосадских црвено-белих су почели да ломе и пале столице на северној трибини стадиона. Већи изгреди спречени су интервенцијом полиције.

 

Утакмицу је судио наш најбољи судија Милорад Мажић.

Крунић: Нисмо много претили, радујемо се због трофеја

Тренер Јагодине Симо Крунић рекао је да су његови фудбалери заслужили трофеј победника Купа Србије и да су победом остварили велики успех.

„Нисмо много претили, радујемо се, драго нам је што смо освојили ово. Велики успех за играче, стручни штаб, управу, град, навијаче, мене самог… Као тренер сам освојио први пехар, никада нисам био ни близу, али две године играмо на добром нивоу и заслужили смо овај трофеј“, рекао је Крунић телевизији Арена после утакмице на стадиону Партизана.

Тренер Војводине Небојша Вигњевић рекао је да је у поразу његове екипе у финалу пресудила већа концентрација противничких фудбалера.

„Није само срећа била у питању, већ концентрација, што је пресудило. Јагодина је знала шта може, дочекала наш поклон и после тога је било тешко да им се да гол. Нисмо имали изразите шансе, расположеног стрелца. Фалило нам је стрпљења, видела се нервоза и стрпљивија екипа је освојила трофеј“, рекао је Вигњевић.

На питање да ли ће остати на клупи Војводине, Вигњевић је одговорио: „Не знам ништа, видећемо све у наредним данима“.

Капитен Војводине Мирослав Вулићевић рекао је да је финале као уклето за његов клуб и да новосадској екипи није суђено да освоји трофеј.

„Невероватно, по ко зна који пут из грешке примамо гол. Историјска утакмица, а као да је то уклето за Војводину, шесто изгубљено финале, нешто нам се не да… Тешко ми је… Знамо да у Купу нема фаворита, прошле године смо то осетили, ове године још теже. Као да није суђено да Војводина освоји трофеј“, казао је Вулићевић.

У Београд аутобусима стигло 11.000 навијача из Војводине и 2.000 из Јагодине

Више од 2.000 навијача Јагодине, у колони од 35 аутобуса, око 16 сати кренуло је у Београд.

NAVIJACI FK VOJVODINE

Навијачки караван пратио је и један аутобус са полицијом, неколико полицијских аутомобила, као и кола Службе хитне помоћи из Јагодине. Њима је улазнице и превоз обезбедио клуб.

У свечаној ложи био је, као домаћин, са високим званицама градоначелник Јагодине Драган Марковић Палма, који је у изјавии Танјугу рекао да Јагодина иде да победи, али ако и изгуби није срамота изгубити од Војводине“.

NAVIJACI

Отприлике у исто време, чак 87 аутобуса, са близу 11.000 навијача Војводине кренуло је за Београд, са надом да ће са својим клубом, после пет пораза у финалима, коначно освојити трофеј. Са друге стране, Јагодинци су први пут у финалу.