• Почетна
  • СПОРТ
  • Ивковић: Игра у границама доброг, после велике предности ушли смо у фазу себичности
Прочитај ми чланак

Ивковић: Игра у границама доброг, после велике предности ушли смо у фазу себичности

0

ivkovic-02rasfoto-marko-metlas

(Блиц)

После победе кошаркашке репрезентације Србије над Русијом од 84:79 у пријатељском мечу у Комбанк Арени, селектор Душан Ивковић изнео је замерке на приступ игри после остварене високе предности, која је умало прокоцкана у неизвесном финишу.

„Обзиром на одсуство два најискуснија играча, што је имало за циљ да се остали играчи стекну одређено искуство у одређеним ситуацијама, 35 минута исконтролисане игре, поготово у одбрани, било је у границама доброг. Међутим, после 14 разлике ушли смо у период себичне игре, грешака у завршници и уз доста среће добили смо утакмицу. Треба да научимо доста из ове утакмице“, рекао је Ивковић, а пренео сајт Кошаркашког савеза Србије.

„Орлови“ су одиграли шест припремних мечева, а следе турнири у Француској и Турској, на којима ће ривали бити домаће екипе, затим Грузија, Белорусија и Хрватска.

„Прешли смо пола пута што се тиче одиграних утакмица и битно је да је, на пример Василије Мицић показао таленат да, после три недеље паузе, може да води тим, али је потребно још да ради за ниво репрезентације. Немања Недовић је истегао препону и још не можемо да дамо прецизну дијагнозу. Захвалио бих се публици, која нас је носила у одлучујућим моментима“, закључио је Ивковић.

Немања Бјелица се истакао као појединац са 14 поена и осам скокова, а после меча био је задовољан изласком из незгодне ситуације када је Русија била надомак преокрета.

„Иако је ова утакмица била пријатељска била је неизвесна до самог краја. Добро је да смо имали овакву утакмицу. Било је грешака, али смо показали карактер. Захвалио бих се публици на подршци у претходна три дана“, рекао је Бјелица.