Прочитај ми чланак

ИВАНИШЕВИЋУ САДА ДРАГА српска шајкача

0

ivanisevic srpska sajkaca 1

Горан Иванишевић, који је деведестих година 20 века био и познат по подршци првом хрватском председнику Фрањи Туђману и осудама на рачун Срба, због тадашњих ратова на Балкану, се на штанду за промоцију турнира у Мелбурну сликао са једном српском навијачицом.

Бивши хрватски тенисер Горан Иванишевић дигао је регион на ноге пошто се током Аустралијан опена у Мелбурну сликао са једном српском навијачицом, која је на себи имала српску шајкачу и кокарду.

Фотографија је већ изазвала велику пажњу у региону, а посебно у Хрватској. Иванишевић је у Мелбурн дошао на турнир легенди. Он је на штанду за промоцију турнира легенди изазвао велику пажњу. Аустралијанци су стајали у реду како би се фотографисали с бившим победником Вимблдона. Хрват није одбио српску навијачицу. Њено лице је било у бојама српске заставама са четири С, а на глави је имала шајкачу и кокарду.

Српска навијачица је била насмејана, као и Иванишевић, што говори да му није сметало да се слика поред српских обележја. Овако су Хрвати видели Иванишевића и српску навијачицу.
Сви хрватски медији су пренели ову вест и фотографију и истичу да ће она сигурно да донесе велику пажњу у региону.

Вест су објавили углавном сви хрватски медији, као што су Јутарњи.хр, дневник.хр, индеx.хр…

Индеx.хр наводи да је српска дијаспора у Аустралији претили смрћу 1992. године на турниру у Аделајду, јер се залагао за независност Хрватске. Он је на турнирима играо са хрватском шаховницом, а чували су га телохранитељи.

Овај сајт даље наводи да је срећом рат одавно завршен, а да се сада радо сликају с Иванишевићем, који сада тренира Марина Чилића.

(Kurir, Index.hr)