Прочитај ми чланак

Ивана међу дијамантима у Цириху

0

spanovic-ivana

(Вечерње новости)

Бронзана хероина из Москве и први дијамант Стокхолма опет скаче у најелитнијем друштву. Ивана Шпановић на свако такмичење одлази без помпе, али сјајни резултати на последња два надметања уперили су рефлекторе у младу српску атлетичарку.

Победница претходног митинга Дијамантске лиге другу недељу заредом излази на велику сцену, вечерас (20.35) у Цириху и наступа међу девет најбољих светских представница у скоку удаљ.

На планетарном шампионату, Ивана је поставила нови државни рекорд 6,82, док је у Шведској скочила 6,64. Готово све ривалке у Швајцарској имају резултате преко седам метара, а Српкиња се не оптерећује том даљином.

– Знам да ће тај скок доћи ускоро, али није важно да ли ће то бити ове или следеће године. Растерећена сам, као и увек. Надам се још једном добром такмичењу и једва чекам нови окршај са најбољим скакачицама удаљ на планети – узбуђена је Шпановићева.

На претпоследњем митингу Дијамантске лиге требало је да учествује још два наша представника, али су Асмир Колашинац и Амела Терзић одустали од наступа. Нема сумње да ће сјајни резултати Емира Бекрића ове сезоне коначно опаметити организаторе Дијамантске лиге, па ће и најбољи Европљанин на 400 метара са препонама у Москви добити позивницу следеће године.