Прочитај ми чланак

ХРВАТИ СЕ СВЕТЕ ЗБОГ ЧИЛИЋА: Ево како су оцрнели нашег Новака Ђоковића!

0
Фото: Beta/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP

Фото: Beta/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP

ЗАГРЕБ – Један од најпознатијих хрватских портала „Индеx“ анализирао је зашто публика не воли најбољег тенисера света – Новака Ђоковића.

Хрвати истичу да је публика покварила Новаку славље на Артур Ешу. Иако наглашавају да је понашање Американаца било ружно и разочаравајуће, ипак у наставку текста наводе да је Ђоковић сам крив што га публика не подноси.

Хрватски портал пише да је Новак честим предајама на почетку професионалне каријере и провоцирањем супарника почео да губи навијаче. Наглашавају да је све почело управо на УС опену када се Новак нашао на удару Ендија Родика, који је пред меч са Србином изјавио:

„Леђа и кук? Грчеви? Птичија грозница… САРС… Прехлада и кашаљ… Он или је тенисер који симулира или је најхрабрији човек на свету“, рекао је Родик.

Хрвати додају да док је Новак био „вечито трећи“ није представљао проблем навијачима Надала и Федерера. Међутим, кад је почео да их побеђује милиони навијача су почели да га мрзе.

Што су га више мрзели и то показивали на турнирима, Ђоковић им је давао све више повода за такво понашање, наводи се у тексту.

Истичу да је Новак протеклих година вређао навијаче, и своје и противничке, да је вређао ривале на терену и да је константно претераним гестикулацијама и слављима провоцирао публику након тријумфа.

Узалуд му певање, имитирање и забављање навијача, јер га Запад никада неће прихватити – закључују Хрвати.

Извор: Курир