• Почетна
  • СПОРТ
  • Хрвати одлепили на Србе: Редови по мразу за улазнице
Прочитај ми чланак

Хрвати одлепили на Србе: Редови по мразу за улазнице

0

Бројни хрватски навијачи провели су сву ноћ у редовима пред продајним местима Тисак медија где је у девет часова ујутро почела продаја улазница за меч са Србијом 22. марта на стадиону Максимир у Загребу.

Од 35. 000 места, колики је укупни капацитет Максимира, у слободну продају пуштено је око 24. 000 карата, саопштио је Хрватски ногометни савез, истичући да је стигло скоро 60.000 захтева за улазнице.

Од преосталих улазница око 5. 000 је подељено удружењима навијача Динама и других фудбалских клубова, док је неколико хиљада карата намењено високим гостима, спонзорима и пријатељима савеза.

Бројни навијачи заузели су своја места већ неколико часова пре поноћи, док су први навијачи пред продајно место код централног трга бана Јелачића у Загребу дошли нешто пре поноћи и сву ноћ чекали по снегу и хладноћи.

За ред се старају бројни чувари и полицијске патроле, а пред самим продајним местима постављене су металне ограде.

Цене улазница крећу се од 250 куна (33 евра) за трибину на западној страни до 50 куна (6,6 евра) за трибину на југу.

Осим у продавницама, улазнице се могу купити и на интернету, а на њих имају право само навијачи Хрватске, с обзиром да по договору фудбалских савеза Хрватске и Србије неће бити доласка српских навијачa.

(Танјуг, Јутарњи лист)