Прочитај ми чланак

ХОЋЕ ДА ОПЕТ БУДЕ ПРВИ: Ђоковиц́ нестрпљив да се врати у борбу

0

Новак Ђоковић који се ове седмице враћа на терен после шест месеци одсуства, изјавио је у уторак да је "нестрпљив" да се врати у борбу после паузе, а рекао је да је из тога извукао поуку.

Бивши светски „број један“, стар 30 година, враћа се на терен на егзибиционом турниру у Абу Дабију од 28. до 30. децембра. Он није играо од турнира у Вимблдону јула ове године, јер је повредио десни лакат, што је довело до преурањеног завршетка сезоне за њега.

Због дугог одсуства, он је сада на 12. месту АТП ранг-листе, што је његов најнижи ниво за протеклих 10 година.

„Годину ипо ми је било тешко због ог проблема (с лактом). До сада никада нисам морао да се подвргнем операцији у животу, и нисам доживео толико велике повреде да бих морао да дуго одсуствујем с терена“, рекао је Ђоковиц́ у интервјуу за „Спорт360“ у Абу Дабију.

„Никада пре нисам пропустио неки Гренд Слем. То је била тешка одлука. Али нисам могао да играм, нисам имао избора“, рекао је шампион.

„То ц́е ми заиста бити поука за будуц́ност, заиста желим да избегнем повреде те величине (…) Стварно није било лако да тако дуго одсуствујем, једва чекам да се вратим на такмичење“, додао је он.

„Ово је поучно искуство за мене. На неки начин, то је корисно искуство, јер сам се можда исувише опустио пошто нисам имао великих повреда“, рекао је Ђоковиц́.

Он је крајем новембра најавио да ц́е му се Чех Радек Степанек који се недавно повукао с такмичења, придружити као тренер и радити с Андреом Агасијем.