Прочитај ми чланак

Фудбал: Оштри се Звездин шпиц – падају голови

0

kasalica-pecnik

(Вечерње новости)

Победа у Крагујевцу није одушевила тренера Славишу Стојановића, позитивно је што су прорадили нападачи.

Трећа узастопна победа у првенству купила је тренеру Црвене звезде Славиши Стојановићу две седмице мирног рада, како би форму екипе и квалитет игре подигао на значајно виши ниво. Олакшање је донело и то што су тријумф над Радничким од 2:0 обезбедили коначно нападачи, чији су посао у претходним мечевима одрађивали везисти.

Филип Касалица и Абиола Дауда намећу се можда и као најубојитији тандем, иако је у суботу Нигеријац заменио црногорског репрезентативца. Утисак је да њихова хитрина и голгетерски инстинкт који су обојица потврдили, заслужују да им Стојановић већ у наредном мечу пружи шансу да играју заједно од првог минута.

ПРИПРЕМЕ БЕЗ ШЕСТОРИЦЕ

Филип Касалица ће пропустити већи део Звездиних мини припрема у предстојећој паузи, јер је као и Марко Вешовић позван у репрезентацију Црне Горе.
Због обавеза у националним селекцијама изостаће и чланови младог тима Србије Лука Милуновић, Марко Петковић, Александар Ковачевић и голман Предраг Рајковић.

– Добра страна утакмице у Крагујевцу је да су и нападачи коначно прорадили – констатовао је Стојановић, а затим додао и да екипу чека важан посао током мини припрема на Тари, од 4. до 8. септембра.

Заиста, осим уписаних бодова у Крагујевцу мало је других разлога за задовољство јер су црвено-бели поново испољили мане које се пресликавају из меча у меч. Највише критика заслужује то што се после постигнутог поготка екипа сувише увлачи у гард, па и против ривала који су далеко испод Звездиног реномеа игра ослањајући се на контре.

Стојановић и играчи би требало да знају да такав стил никада није био заштитни знак најтрофејнијег клуба у Србији, од којег његови навијачи најмање очекују стрепњу за исход до последњег минута.

– Задовољан сам бодовима, али не и игром јер смо имали доста проблема, пре свега у протоку лопте. Током паузе морамо исправити недостатке и вратити се у шампионат бољи и спремнији – свестан је Стојановић.

Једна од кључних ствари коју сви на „Маракани“ треба да рашчисте јесте и то да у свеопштој гужви насталој непланским довођењем играча, конкуренцију у шпицу не чине „само“ Мрђа, Дауда, Оњило и Михајловић, већ и Филип Касалица. Он то објашњава головима кад год добије прилику на својој позицији, с обзиром на то да је стигао на „Маракану“ с репутацијом нападача који је најопаснији кад игра иза првог шпица, а не као крило.

– Срећан сам што поново тресем мреже и играм на позицији нападача. Наравно да сам за Звезду спреман да играм на било ком месту у тиму, али ипак се најбоље осећам кад сам близу гола ривала. Очекујем да ће у наставку сезоне бити још много Звездиних победа и погодака нас нападача – поручио је Касалица.