Прочитај ми чланак

Фудбал (16 коло): Хет-трик Куљанина Веселиновића

0

Спартак ЗВ – Слобода Поинт 2:2 (1:0)
На очајном терену у Суботици, који је једва оспособљен за меч, домаћин је био бољи ривал у првих 20–ак минута, а онда након малог затишја и повео.

У 44. минуту, Торбица је прихватио лопту на око 25 метара од гола Ужичана и „распалио“ по њој, а она је на путу до гола одскочила испред голмана Ранковића.

Тек што је почело друго полувреме, Слобода је могла до поравнања. Пејовић је као на тацни упослио Бајића на петерцу, али је овај главом шутирао поред гола.

Ипак, гости су дошли до изједначења у 56. минуту. Домаћи фудбалери су изгубили лопту на средини терена, Василић центрирао са десне стране, а Ранђеловић погодио.

Још два поготка су до краја меча пала у Суботици, по један на обе стране. Гости су повели са 2:1 са беле тачке у 87. минуту.

Голман Алексић је срушио Тијага у шеснаестерцу, зарадио директан црвени картон, а Ранђеловић био сигуран са 11 метара.

Ипак, тек што су кренули са центра домаћини су изједначили, стрелац је био Новаковић.

Смедерево – Војводина 1:2 (0:1)
Меч на Градском стадиону је почео минутом ћутања у част преминулог бившег играча Лала, Добривоја Тривића.

Велики пех је задесио домаћина пре неколико дана када су им украдене трафо–станице на семафору, који до овог дуела није поправљен.

Смедеревци су бољу отворили меч, а најбољу прилику је пропустио Сикимић у 18. минуту, када је са свега пет–шест метара, главом пребацио гол.

Након тога конце игре су преузели гости, али Ађуру и Оумару нису били прецизни из две изгледне прилике. Када се очекивало да судија Филиповић означи крај првог полувремена, Војводина је дошла у вођство.

Након помало неспретне реакције одбране Смедерева, лопта се одбила до Вулићевића који је изузетно прецизним ударцем са 12–13 метара искоса затресао мрежу.

Смедерево је изједначило у 63. минуту. Ђурковић је протутњао по десном боку, асистирао Сикимићу, његов шут одбранио Супић, а на одбитак је налетео Ристић. Лопта је на путу до мреже закачила играча Војводине.

Лале су, ипак, дошле до три бода. Оумару се у 82. минуту изборио за лопту на гол–аут линији и упутио повратни пас за Вранеша.

Хајдук – Јагодина 3:0 (2:0)
Хајдук је одиграо сјајан меч против екипе која се бори за излазак на евро–сцену. Ипак, и Куљани су имали своју рачуници, јер покушавају да изборе опстанака. Већ у десетом минуту су повели.

Бубало је проиграо Обровца између два дефанзивца Ћурана, „спојио“ га са голом, али је овај био несебичан и асистирао Веселиновићу, коме није било тешко да погоди циљ.

Само два минута раније, Јагодинци су могли до изједначења. Стојановић је гађао доњи десни угао, али је Браћ спасио чист гол.

Веселиновић је својим другим поготком у 25. минуту, чини се, већ тад решио меч. Центарфор Хајдука је вукао лопту скоро 30 метара, дриблинзима се ослободио два противничка играча и прецизним шутем дуплирао предност Куљана.

Арсенијевић се обрукао у 52. минуту. Био је у ситуацији један ан један са голманом Браћом, али је шутирао поред стативе.

У периоду од 60. до 70. минута, чувар мреже Јагодине Бонџулић одбранио је два зицера, али није и шут Веселиновића у 90. минуту.

Раднички 1923 – Рад 1:1 (1:0)
Иако је терен на „Чика дачи“ био натопљен водом и скоро неупотребљив, судија Мажић је одлучио да се меч ипак одигра и то са закашњењем од десетак минута. Домаћин је повео у 12. минуту.

После корнера који је извео Ђуричковић, Оташевић је био најспретнији у шеснаестерцу. У 24. минуту, голман Чанчаревић је спасио већ виђен гол. Шутирао је нападач Рада, Ђурђевић.

И Перовић је промашио четири минута касније. Грађевинари су најбољу прилику имали у 63. минуту, а опет се истакао Чанчаревић. Ђурђевић је шутирао искоса са седам–осам метара.

Намучио је Ђурђевић одбрану Крагујевчана и напокон успео да у 89. минуту затресе мрежу, после соло–продора.

Шест минута раније, стрелац гола за Раднички, Оташевић, добио је други жути картон.

Доњи Срем – ОФК Београд 0:0
Лоше друго и занимљиво прво полувреме на „Карађорђу“.

Најбољу за Роматичаре у првом полувремену имао је Батиоха, али је главом са неколико метара био непрецизан.

Само минут касније Дамњановић погађа стативу за домаћина. Крунић се испромашиовао. Имао је две сјајне прилике у 9. и 17. минуту. У другој ситуацији је погодио пречку.

Раднички (Ниш) – Нови Пазар 0:0
Иако се на „Чаиру“ окупило око 1.500 гледалаца што је одлична посета с обзиром на хладно време и радни дан, то није инспирисало играче оба тима да пруже бољу партију.

Најбољу шансу у првом полувремену пропустио је Раднички. Јовановић је избио сам пред Ђогатовића, али је шутирао поред десне стативе.

На полувремену се огласио званични спикер, упозоривши Мераклије да ће се меч прекинути уколико наставе са увредама на националној основи према гостима.

У 48. минуту умало ауто–гол Васиљевића.

Семафор 16. кола Јелен Супер лиге:
Хајдук Кула – Јагодина 3:0
(Веселиновић 10, 25, 90)
Доњи Срем – ОФК Београд 0:0
Спартак ЗВ– Слобода Поинт 2:2
(Торбица 44, Новаковић 88 – Ранђеловић 56, 85. пенал)
Смедерево – Војводина 1:2 (Ристић 63 – Вулићевић 45, Вранеш 82)
Раднички 1923 – Рад 1:1 (Оташевић 12 – Ђурђевић 89)
Раднички Ниш – Нови Пазар 0:0
18,30: Црвена звезда – Јавор (погледајте – овде)
6. март:
БСК Борча – Партизан (погледајте – овде)

Табела Јелен Супер лиге
1     Партизан               37
2     Црвена Звезда      34
3     Војводина              31
4     Јагодина                29
5     Рад                         26
6     Слобода Ужице     24
7     Јавор                      23
8     Спартак                  23
9     ОФК Београд         22
10     Нови Пазар         16
11     Хајдук Кула         16
12     Доњи Срем         16
13     Раднички Ни      15
14     БСК Борча           14
15     Раднички 1923   13
16     Смедерево           8

Листа стрелаца
1     Огњен Мудрински     9
2     Милош Стојановић    8
3     Стефан Шћеповић     7
4     Елиомар Силва Лео   7
5     Ђорђе Деспотовић     6

(Спортски журнал, фото: Д. Вуковић, Н. Ненадовић, М. Спасојевић)