Прочитај ми чланак

Фудбал (16 коло) Преокрет Звезде за четири минута!

0

Одлично друго полувреме на Маракани!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈАВОР 2:1 (0:0)

(Стрелац0:1 – Момчиловић у 52, 1:1 – Савићевић у 58, 2:1 – Милуновић у 62. минуту.

Стадион Црвене звезде – Гледалаца:  око 10.000. СУДИЈЕ: НОВИЦА АНЂЕЛОВСКИ, Зоран Мићановић, Милан Корајлија.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић, Пантић, Спајић (од 67. Вешовић), Петковић, Гаридо, Милијаш, Лазовић, Савићевић (од 80. Миливојевић), Касалица (од 54. Милуновић), Мудрински.

ЈАВОР: Лазовић, Ђорђевић, Миловић (од 84. Мишић), Влашић, Ибрахим Валиђо, Стојаковић, Остојић (од 90. Костић), Видић (од 48. Ђокић), Радивојевић, Момчиловић, Ифеани Оњило.

Почиње Звездин пролећни јуриш! Прва препрека данас је Јавор (18.30 – ТВ Арена спорт 1), без чијег обарања на траву Маракане шампионске амбиције не могу да остану у реалним оквирима.

Делије су спремиле грла и дланове, играчи напумпали снагу и самопоуздање у Турској, све је спремно у Љутице Богдана за премијеру.

Црвено-бели решени су да у хербаријум лепих успомена сместе Јаворов лист и најаве блиставо звездано пролеће. Противник је полуфиналиста Купа Србије, што додатно повећава опрез стручног штаба и првотимаца.

Фудбалери ивањичког суперлигаша успешно су окончали припреме и охрабрени резултатима на контролним утакмицама крећу у пролећни део шампионата. У табору Јавора влада ведро расположење пред гостовање Црвеној звезди.

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Меч је почео минутом ћутања прерано преминулом новинару нашег листа, Драгану Пантелићу.

2. минут – Први шут црвено-белих. Милијаш је извео слободан ударац са леве стране, Касалица је био највиши у скоку, али голман гостију Лазовић сигурно је интервенисао.

3. минут – Солидан напад гостију, Стојковић се спетљао на ивици казненог простора, одбрана Звезде је добро реаговала и отклонила опасност.

4. минут – Жути картон за Немању Видића после оштрог старта.

8. минут – Други картон, млади Урош Спајић је “пожутео” због фаула над Оњилом.

12. минут – Прва добра шанса на мечу. Оњило је центрирао са десне стране, Радивојевић је искористио лоше постављање штопера Зевзде, шутирао је главом са седам, осам метара, али лопта је завршила изнад пречке.

14. минут – Корнер за Звезду, први на утакмици. Лазовић је извео ударац из угла, али добро су реаговали гости.

15. минут. – Центаршут Дарка Лазовића са леве стране, Касалица је “тукао” главом, али голман гостију је поново био добро постављен.

19. минут – Остојић је направио “лош” фаул, Касалица је на земљи. Скраћени корнер за црвено-беле. Покушали су “пооћном игром” да изненаде госте, али без успеха.

20. минут – Солидна контра Ивањичана, Радивојевић је покушао да упослио Оњила, али није успео, лопта је отишла у гол аут.

22. минут – Најбоља акција Звезде у досадашњем делу меча завршена је смушеном реакцијом Мудринског и лошим шутем Лазовића.

23. минут – Још једна добра контра гостију, Ђорђевић је протутњао десном страном, Бајковић је изашао на 16 метара, десно крило гостију га је преварило, али Гаридо је био на правом месту и искусно је заградио играча Јавора.

26. минут – Лазовић и Касалица су заменили стране. Млади Чачанин лепо је издриблао Миловића и центрирао спољњим делом стопала, Мудрински је био најближи лопти на шест, седам метара, али није успео да је “поклопи”.

28. минут – Вукан Савићевић је постигао гол, али је он поништен због офсајда. Дискутабилна одлука, питање је да ли је Мудрински дирао лопту после додавања Милијаша. Нападач Звезде је кренуо да шутне лопту, покрет тела је постојао, но није се добро видело да ли ју је он ахватио или штопер Јавора.

29. минут – Разиграла се Звезда. Пантић је одлично центрирао, Милијаш је шутирао главом, али лопта је отишла тик поред десне стативе.

35. минут – Савићевић је добио лопту на десној страни, покушао је да центрира, лопта му је “прешла” преко ноге и то је на крају више личило на шут него на покушај асистенције.

38. минут – Момчиловић је на 25 метара повукао Милијаша за дрес и досуђен је слободан ударац. Управо је капитен Звезде извео, мрежа се затресла, али лопта је прешла тик преко пречке.

40. минут – Непрецизан шут Милијаша после корнера који је извео Дарко Лазовић.

42. минут – Нова конта гостију, Радивојевић је упослио Ђорђевића који је шутирао са 18 метара, али Бајковић је био добро постављен. После интервенције голмана Звезде лопта се одбила до једног играча гостију који је безуспешно шутирао из прве.

45. минут – Поново су гости опасни. Оњило је сјајно центрирао са десне стране, Радивојевић је био на корак од постизања гола, али Бајковић је истрчао на време и избоксовао лопту.

45+1 минут – Валиђо је срушио Касалицу на десној страни, два метра од корнер линије. Милијаш је шутирао, али Лазовић је закачио лопту, она је касније окрзнула пречку и отишла изнад гола.

КРАЈ ПРВОГ ДЕЛА ИГРЕ.

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ:

47. минут – Зицер је имао Оњило, страшна шанса после контре, али Бајковић је “ушао” у шут нападачу гостију. Пубилика на Маракани аплаузима је наградила голман домаћих.

48. минут – Уместо видића на терену је Ђокић.

49. минут – Жути картон за Миловића.

50. минут – Поново смо видели контранапад гостију, овога пута Бајковић је на истрчао на 35 метара и интервенисао испред Оњила.

52. минут – ГОООООООООООООООООООООООООООООЛ! 1:0 за Јавор, Момчиловић!

Изванредна акција јавора, Стојаковић је петом упослио Радивојевића, одбрана Звезде је испала, уследио је пас на другу стативу где је био Момчиловић који је рутински убацио лотпу у гол. Јавор је наплатио добру игру.

53. минут – Жути картон за Момчиловића.

54. минут – У игри је Милуновић, терен ја напустио Касалица.

55. минут- Фантастичан фудбал на Маракани. Прво је Милијаш сјајно шутирао, али Лазовић је био на месту. Потом је Милуновић био у шанси, са два метра је упутио ударац, али поново је голман гостију био на правом месту.

58. минут – ГООООООООООООООООООООООООООООООООООЛ! 1:1, Савићевић!

Брзо је Звезда поравнала резултат. Мудрински је сјајно додао до Савићевића који је лепо шутирао и погодио мрежу гостију. Миловић је сигнализирао офсајд позицију, али ни говора о истој.

(ФОТО: Н. Неговановић)

60. минут – Као што рекосмо, сјајан меч. Одличан ударц Ђокића одбранио је Бајковић.

61. минут – Нова шанса, добар шут Милијаша, али Лазовић је на месту.

62 минут – ГОООООООООООООООООООООООООООЛ! 2:1, Милуновић!

Звезда је потпуно преокренула резултат, после корнера који је извео Милијаш Милуновић је био на правом месту и лагано је сместио лопту у гол.

63. минут – Могао је Јавор до изједначења, Оњило је поново био у сјајној шанси, али је шутирао преко гола са десетак метара. Очајна реакција одбране Звезде.

66. минут – Феноменалан шут Милијаша са 25 метара, али Лазовић је прелепом парадом зауставио тај ударац. Милуновић је налетео на одбијену лопту, али Ђорђе Лазовић је поново покаао да је велики потенцијал.

67. минут – Уместо Спајића на терену је Вешовић.

75. минут – После неколико “празних” минута коначно мало узбуђења. Савићевић је фаулиран на ивици казненог простора, Лазовић је покушао да изненади госте, али није успео.

77. минут – Шут Милијаша са 40. метара.

80. минут – Трећа измена у Звезду, уместо Савићевића у игру је ушао Лука Миливојевић.

84. минут – Мишић је у игри, Миловић је изашао.

88. минут – Солидна прилика за госте, али Петковић је отклонио опасност.

90. минут – Костић је заменио Остојића.

Резултате осталих утакмица и табелу погледајте – Овде

(Спортски журнал, ФОТО: Н. Неговановић)