Прочитај ми чланак

ФСС се огласио због Кокезе, Терзић: Мој син нема симптоме

0

Фудбалски савез Србије огласио се саопштењем поводом информације да је председник ове организације Славиша Кокеза заражен вирусом корона

КОКЕЗА се добро држи. Разговарао сам с њим, добро се осећа – поручио је председник Србије Александар Вучић, који је део данашње конференције за медије посветио и првом човеку српског фудбала, зараженим вирусом корона.

Вирус који све више заокупља пажњу планете паралисао је фудбал на Старом континенту, а код нас је у најпопуларнији спорт стигао игром случаја баш преко председника Фудбалског савеза Србије Славише Кокеза. Према званичним информацијама, заражен је и Милану, приликом повратка са Конгреса УЕФА, одржаног 3. марта у Амстердаму.

– Све се догодило у Милану. Тамо је било много вируса, све иде из тог града – истакао је Вучић. – Разговарао сам са Кокезом, добро се држи. Био је највећим делом у изолацији. Налази тестирања двојице који су били с њим су негативни.

У СРБИЈИ СЕ ИГРАО ФУДБАЛ

СРБИЈА је једна од ретких земаља на Старом континенту у којој се данас лопта котрљала. Играло се редовно коло, додуше без присуства публике. Фудбал је паркиран у пет најјачих лига, као и у свим земљама Западне Европе, а првенствени мечеви јуче су, осим код нас, играни и у: Русији, Украјини, Мађарској, Турској и у најнижим лигама Енглеске, док је у Белорусији на програму био куп.

А Амстердаму су, поред Кокезе, у званичној делегацији наше „куће фудбала“ били и Јован Шурбатовић (генерални секретар), Марко Пантелић (потпредседник), Владимир Матијашевић (спортски директор) и Марко Вуковић (портпарол), а у незваничном делу експедиције Бојан Павићевић и Костадин Терзић.

– Није Кокеза вирус добио у Амстердаму, него у Милану, пошто су људи причали глупости. Све нам је стигло одатле, Милано и 300 километара око Милана. Да ли је Милано, Лугано, или овамо Пула или Пореч, то вам је то. Све Милано – казао је Вучић.

Недуго после председника Србије огласио се и Фудбалски савез Србије, званичним саопштењем:

„Фудбалски савез Србије жели да обавести спортску и фудбалску јавност да је после детаљних прегледа утврђено да је председник Славиша Кокеза позитиван на вирус ковид-19. Желимо да нагласимо да се председник фудбалске организације налази под медицинским надзором и да се добро осећа, а ФСС наставља своје редовне активности. Сходно новонасталој ситуацији, наша фудбалска организација понаша се друштвено одговорно и у складу са препорукама Владе Србије, односно Кризног штаба за сузбијање заразне болести ковид -19. Овим путем председнику желимо брз и успешан опоравак, а истовремено апелујемо на све појединце, клубове и институције да се понашају одговорно у данима који долазе како би максимално смањили пошасти пандемије вируса корона“.

Огласио се, за „Телеграф“, и генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић, који је говорио о свом сину Костадину:

– Осећа се добро и нема никакве симптоме вируса корона. Након што смо сазнали да је председник ФСС Славиша Кокеза заражен, предузели смо неопходне мере да се потенцијално ширење вируса минимизира. С обзиром на то да симптоми овог вируса могу дуго да се не покажу, из предострожности смо физичке контакте са сарадницима, пријатељима и фамилијом свели на минимум. Надам се да ће се ова епидемија ускоро завршити, али то зависи само од нас грађана и нашег одговорног понашања. Зато апелујем на све грађане да поштујемо упутства добијена од надлежних здравствених организација и да превентивно делујемо без панике.