• Почетна
  • СПОРТ
  • ФК Партизан: Петлићи освојили 2. место на међународном турниру
Прочитај ми чланак

ФК Партизан: Петлићи освојили 2. место на међународном турниру

0

Partizan533

(partizan.rs, sportal.bg)
Петлићи Партизана (2000. годиште), које предводи тренер Милан Ристић,  учествовали су у Софији на међународном турниру који је организовала Славија из Софије, а у поводу 100 година од оснивања овог реномираног бугарског клуба.

На турниру је учествовало 8 екипа подељних у две групе.

У групи ‘А’ играли су следећи тимови: Славија Софија, Галатасарај (Турска), Кикер (Краљево), Ботев (Бугарска). Прво место је заузела екипа Славије са све три победе и гол разликом 9:3.

У групи Б са нашим Партизаном играли су још и: Левски (Бугарска), Академија Хаџи (Румунија) и Локомотива (Бугарска). Црно-бели су остварили све три победе:

Партизан – Локомотива Софија 2:0 (Антонијевић, Радовановић С.)

Партизан – Левски 2:0 (Илић, Радовић)

Партизан – Академија Хаџи 3:1 (Илић 2, Вујић).

У финалу је домаћа Славија  јутрос од 10.00х победила Партизан са 1:0 (0:0), голом Пјера Пјерова у 57′, три минута пре краја меча.

У борби за треће место састали су се Галатасарај и Левски, а победио је Левски после бољег извођења пенала.

Тренер црно-белих петлића Милан Ристић у изјави за бугарски ТВ Спортал изјавио је после меча:

– Захваљујем се домаћинима на изванредном пријему и феноменалној организацији и честитам им на заслуженој победи, коју су остварили три минута пред крај меча изванредним голом Пјера Пјерова. Наша школа је и на овом турниру потврдила висок реноме који ужива, као званично друга школа фудбала у Европи. После овог турнира, могу слободно да кажем да смо у Славији добили ‘фудбалског брата!’

На почетку турнира, делегација Партизана предала је домаћинима плакету ФК Партизан и Партизанов дрес на коме је исписано – ‘ Славиа 100 година’ у част јубилеја бугарског фудбалског великана.