• Почетна
  • СПОРТ
  • ФК Партизан: Драган Ђурић и даље председник, буџет смањен за четири милиона евра
Прочитај ми чланак

ФК Партизан: Драган Ђурић и даље председник, буџет смањен за четири милиона евра

0

Скупштина Партизана синоћ није донела одлуку о смени председника, али најављени су откази због ревизије буџета.

Биће крајцовања.
Седница Скупштине ФК Партизан није донела смену председника клуба Драгана Ђурића, али најављено је да ће буџет бити смањен за четири милиона евра и да ће бити отпуштања запослених.

Чак ће и плате играча бити смањиване, а за клуб који годинама послује у плусу – према извештају прошлу годину је завршио у суфициту, то је изненађујуће.

Ово је најавио члан УО Душко Јовановић, који је нагласио и да ће бити промена у сарадњи с Телеоптиком, док је Миломир Глигоријевић истакао да би у рад УО у скорије време требало да буде укључен Саво Милошевић, који ће се тако спремати да буде нови председник.

Први човек српског шампиона Драган Ђурић није пропустио прилику да прозове свог великог критичара Ненада Бјековића, који се други пут заредом није појавио на седници Скупштине.

– Ко нема храбрости да дође и каже шта има, тај није део клуба, него таблоидне јавности која постоји у Србији. Ми смо били приморани да мењамо спортско руководство јер смо били изложени ремећењу клуба незабележеним у историји – рекао је Ђурић.

Уз то, најављена је куповина новог клупског аутобуса, а истакнуто је и да ће примања играча првог тима такође морати да буду смањена.

Шошкић: Није нас основао Туђман
Легендарни голман Партизана Милутин Шошкић истакао је да Партизан није основао Фрањо Туђман и поручио да су црно-бели српски бренд као Црвена звезда и Војводина.

– Рођен сам осам година пре оснивања Партизана и кажем да то није урадио Фрањо Туђман, који је у то време био обичан каплар. Он нам није дао ни боје, већ смо их добили од Јувентуса – рекао је Шошкић.

Саво: Остајем у Савезу
Директор репрезентативних селекција Фудбалског савеза Србије Саво Милошевић каже да га је изненадио предлог о његовом уласку у УО, али да сада не може да га прихвати.

– Дошао сам на седницу Скупштинуе Партизана као представник ФСС, јер председник Томислав Караџић није могао, и признајем да нисам знао за тај предлог. Баш су ме изненадили. Међутим, имам посао у Савезу, још две године сам везан за њега и не могу раније да одем. Једино ако тамо не буду били задовољни па ме склоне – кроз смех је поручио Милошевић.

Финансије у 2012.

Приход: 18.459.000 евра

Расходи: 18.180.000 евра
Завршни рачун: 279.000 евра

Финансије у 2013.
Смањити буџет за 4.000.000 евра
Отпустити раднике
Смањити плате играчима

Промене у УО

Отишли
– Драгољуб Вукадиновић
– Вехбо Папић

Дошли
– Предраг Петричевић
– Иван Маричић
– Новак Недић

(Курир – Saša Pavlić,Konstantin Radulović)