Прочитај ми чланак

ФК Црвена Звезда: Човић испитује малверзације

0

Комисија за финансије до детаља проверава пословање ФК Црвена звезда и сестринских фирми „Ред стар компани“ и „Звезда форевер“

Вицепремијер Србије Александар Вучић наложио је радној групи и људима из финансијске полиције да пажљиво прочешљају све књиге пословања ФК Црвена звезда. Овај посао радиће Небојша Човић.

Основна средства неопходна за нормалан живот стигла су на Маракану, а паралелно је почела детаљна контрола трошкова. „Гаспром“ је урадио своје – уплаћено је 300.000 евра.

Играчи, чланови стручног штаба и запослени добили су део заосталих примања. У наредним данима комисија за чешљање финансија, с Небојшом Човићем на челу, до детаља ће проверити како је трошен новац.

Тренутно на Маракани траје опсежно проверавање папира на свим нивоима, почев од броја запослених, преко сестринских фирми „Ред стар компани“ и „Звезда форевер“, па до уплата и обавеза према појединим менаџерским офшор компанијама. У току је и контрола рачуна мобилних и фиксних телефона на стадиону, службених кола, потрошње горива, износа плата запослених, плаћања консалтинг услуга. Такође се утврђује и зашто у последње две године нису плаћани порези и доприноси држави. Спремају се чистке, а сви они који су се незаконито окористили о Црвену звезду биће окривљени.

Перовић добио Звезду
Доскорашњи играч Црвене звезде Марко Перовић (28) раскинуо је уговор са клубом захваљујући пресуди арбитражног суда ФСС. Суд је уговор раскинуо на штету Црвене звезде, која ће бившем првотимцу морати да исплати преостала дуговања.

Перовић је већ пустио меницу, али ће морати да сачека на исплату јер су пре њега то учинили још неки повериоци. Руководство се договорило о исплати зарада некадашњим тренерима Жарку Ђуровићу и Слободану Маровићу, који су добили гаранцију да ће новац на рачуну имати до краја године.

 

(Курир)