• Почетна
  • СПОРТ
  • ФИФА НЕ ПРАШТА: Шимунић због усташког поздрава не иде на СП?
Прочитај ми чланак

ФИФА НЕ ПРАШТА: Шимунић због усташког поздрава не иде на СП?

0

josip-simunic

Извршни директор хрватског удружења „Корак испред“ Зоран Стевановић, који у име програма ФАРЕ сарађује са Светском и европском фудбалском федерацијом (ФИФА и УЕФА) тврди да ће фудбалер Јосип Шимунић бити највероватније суспендован на шест утакмица због тога што је после утакмице са Исландом у баражу за Мундијал скандирао усташки поздрав.

Шимунић је у уторак после победе Хрватске од 2:0 и пласмана Мундијал, узео микрофон и више пута узвикнуо озлоглашени усташки поздрав „За дом“, на шта су му навијачи одговорили „Спремни“.

Стевановић тврди да Шимунића и ХНС очекује казна. Шимунић би због казне могао да пропусти СП у Бразилу.

„Шимунић ће највероватније бити суспендован на шест утакмица на званичним утакмицама. ХНС ће вероватно бити кажњен играњем утакмица пред празним трибинама у наредним квалификацијама. Казна ипак неће бити драконска јер УЕФА и ФИФА не желе да кваре атмосферу уочи СП у Бразилу. УЕФА нас није контактирала, јер су посао одрадили медији. Вероватно им није потребан додатан извештај“, навео је Стевановић.

Он тврди да је ХНС заказао јер није реаговао на прави начин.

„Требало је да организују конференцију за медије где је Шимунић морао да се извини. Исто је требало да уради и ХНС. У више наврата сам упозоравао ХНС шта је забрањено на утакмицама и навео да су ФИФА и УЕФА нетолерантни према фашистичким испадима“, рекао је Стевановић.

(Курир)