Прочитај ми чланак

ФИБА ОСТВАРИЛА ПРЕТЊУ: Србија суспендована са Евробаскета 2017

0

srbija kosarka -basketball-european_fМеђународна кошаркашка федерација одсек за Европу (ФИБА Европа) суспендовала је 14 кошаркашких савеза са Европског првенства 2017. године, укључујући и Србију, због подршке Евролиги, пренели су данас медији.

Како је пренео сајт Спортандо, ФИБА Европа је послала писма у 14 кошаркашких савеза у којима их обавештава да су суспендовани са Европског првенства.

Осим Србије, писма су послата у Словенију, Хрватску, Црну Гору, Македонију, Русију, Шпанију, Босну и Херцеговину, Литванију, Грчку, Израел, Пољску и Турску.

ФИБА је суспендовала те савезе јер су њихови клубови изабрали да од следеће сезоне учествују у Евролиги и Еврокупу, а не такмичењима под окриљем ФИБА Европа.

У Кошаркашком савезу Србије нису били доступни за коментар.

Клубови Јадранске лиге су на недавном састанку одлучили да прихвате понуду првог човека Евролиге Ђордија Бертомеуа о учешћу у Евролиги и Еврокупу. ФИБА Европа је навела да је захтев и копију писма послала у ФИБА, која ја надлежна за светска такмичења.

Писмо Међународне кошаркашке федерације одсек за Европу (ФИБА Европа) о суспензији са Европског првенства 2017. године стигло је у Кошаркашки савез Србије.

Писмо је у Савез стигло касно синоћ, а челници домаће куће кошарке тренутно нису били доступни за коментар.

ФИБА Европа је суспендовала 14 кошаркашких савеза са Европског првенства 2017. године јер су њихови клубови изабрали да од следеће сезоне учествују у Евролиги и Еврокупу, а не у такмичењима под окриљем ФИБА Европа.

Осим Србије, писма су послата у Словенију, Хрватску, Црну Гору, Македонију, Русију, Шпанију, Босну и Херцеговину, Литванију, Грчку, Израел, Пољску и

Турску. Клубови Јадранске лиге су на недавном састанку одлучили да прихвате понуду првог човека Евролиге Ђордија Бертомеуа о учешћу у Евролиги и Еврокупу.

ФИБА Европа је навела да је захтев и копију писма послала у ФИБА, која ја надлежна за светска такмичења.

Извор: Бета