Прочитај ми чланак

Ево доказа да је Видић у праву за Пиксијеве паре од ФСС (ФОТО)

0

Прослављени фудбалски ас Немања Видић отворио је Пандорину кутију у Фудбалском савезу Србије. Говорио је о финансијама, истакао је да је селектор наше репрезентације Драган Стојковић Пикси заједно са стручним штабом за две године примио 16 милиона евра. Немушто су одговарали ФСС и Пикси после тих Видићевих речи, ваљда свесни да су документи неумољиви.

А један такав документ, до ког је дошао и Директно.рс, јасно потврђује да је Немања Видић, бивши ас Црвене звезде, московског Спартака и Манчестер јунајтеда, као и бивши капитен Србије, био у праву када је говорио о цифри коју је инкасирао Пикси са својим стручним штабом.

Наиме, у том документу се наводи да су селектори и стручни штабови свих селекција у 2021. години примили 742.215.399,58 динара, док је у 2022. години та цифра скочила, па је износила 1.233.565.814,17 динара.

Када се то све претвори у евре, долазимо до цифре од 16.859.640 евра за две године. Богато!

А ако се зна да мали део од тога оде на плате селектора млађих категорија и да већину пара примају Драган Стојковић Пикси и његов стручни штаб, онда је јасно да су речи Немање Видића о томе да су Драган Стојковић Пикси и његови сарадници за две године зарадили 16 милиона евра у интервјуу за НИН биле тачне.

Због тога је и ФСС издао немушто саопштење у ком је питао Немању Видића зашто се баш сад огласио и зашто то није урадио 2021. године, док је сам Драган Стојковић Пикси у реакцији за режимски таблоид истакао да су то „обмане“ и навео је да ће се Видићем бавити по повратка из Немачке, где је ове суботе од 18 сати жреб за Европско првенство.