Прочитај ми чланак

ЕП У ВАТЕРПОЛО: Прлаиновић – „Имамо снаге да идемо до краја”

0

Србија је јака, много јака. Поставили смо бедем испред гола – јасан је Андрија. Знали смо шта нас чека – јасан је Мандић. Ово није ватерполо за који смо се борили – прича селектор Хрватске.

Док су потиштени хрватски играчи пролазили кроз микс-зону и само одмахивали руком на молбу новинара да кажу нешто о мечу, наши момци су – разумљиво-били веома расположени.

– Србија је јака, много јака…Поставили смо бедем испред гола, одбрана је опет одлучила. Сада мали предах па припрема за финале. Не брините, имамо снаге да идемо до краја – рекао је искусни Андрија Прлаиновић.

Леворуку Душан Мандић, стрелац три гола за наш тим, у шали је открио тајну како је лобовао хрватског голмана.

– То сам научио од старијег колеге Филипа Филиповића. Најважнија је победа, али можемо да будемо поносни на начин на који смо је остварили. Знали смо шта нас чека, али требало је испоштовати договор, спровести план. Ово је била наша најбоља утакмица, али можемо још боље.

Милан Алексић каже да је одлучио добар почетак.

– Кад смо стекли предност од два па и три гола знали смо да чувамо резултат. Радујемо се финалу, свеједно ми је ко ће нам бити ривал.

Капитен Филип Филповић није се уписао, али је био веома задовољан:

– Честитам саиграчима и стручном штабу, наравно и публици лоја нас је бодрила. Остаје још један корак, последњи и најважнији. Учинићемо све да се наша лепа прича настави.

Из хрватског табора чули смо само натурализованог Шпанца Ћави Гарсију:

– Они су боље отворили утакмицу, стекли предност и знали да је сачувају. Играли су за нијансу боље од нас.

Наш селектор Дејан Савић био је необичајено кратак:

– Била је врло исцрпљујућа утакмица, играчи су се пуно потрошили, видело се да су обе екипе пале у последњој четвртини,али успели смо да урадимо како треба највећи део ствари које смо планирали. Одлучила је наша одбрана са човеком мање. Остаје да се до финала одморимо и освежимо, свеједно нам је ко је ривал.

Нешто говрљиви био је Ивица Туцак, селектор Хрватске који није завршио утаклмицу јер је био искључен. Спортски је честитао Србији, али није заборавио судије.

– Честитам Србији, заслужила је победу јер се одлично бранила са играчем мање, али не могу да прећутим критеријум суђења. Ово није ватерполо који желимо, за који смо се борили…Нисмо умели да се прилагодимо критеријуму, иако смо пуно и сами криви јер нисмо узнали да користимо играча више. Сад морамо да се концентришемо за бронзану медаљу, и она је трофеј – закључује Туцак.