Прочитај ми чланак

ЕНГЛЕСКА У ЧЕТВРТФИНАЛУ! Колумбија поражена после пенала! (ВИДЕО)

0

Имамо последњег учесника четвртфинала!

Последњи четвртфиналиста на овом Мундијалу биће репрезентација Енглеске која је након бољег извођења пенала успела да савлада Колумбију на пенале. Након регуларног дела и након 120 минута било је 1:1, после пенала 4:3!

foto: fifa

 

У четвртфиналу играће против репрезентације Шведске.

Колумбија данас није могла да рачуна на њиховог најбољег фудбалера, Хамеса Родригеза, а његов изостанак се данас осетио од самог почетка јер није било креативности у нападима екипе са јужноамеричког континента.

Енглези су први претили преко Јанга, а у 13. минуту нова прилика за црвене, Трипије је центрирао и лопта се одбила до Стерлинга који није успео да је смести у гол.

Само три минута касније, поново опасан напад по десној страни преко Трипијеа који је био одличан данас, он је пронашао Кејна који главом шаље лопту преко гола.

Колумбијци су имали посед лопте, али је фалио завршни пас, Енглези су се добро бранили и чекали освајање лопте не би ли преко својих брзих играча кренули у контру.

Игра је била све грубља, судија из Сједињених Америчких Држава Мајк Гајгер је имао доста проблема да смири фудбалере, а на полувремену смо видели и један детаљ када је помоћни тренер Колумбије одгурнуо Рахима Стерлинга да би након тога показао и прстом ка њему, очигледно претећи му.

Полувреме је завршено након удараца Кејна и Стерлинга на једној и Кинтера на другој страни, остало је 0:0.

У другом још грубљи и једни и други, видело се да се ради о утакмици велике важности, а онда је уследио један од најважнијих детаља са овог меча.

Играо се 54. минут, у казненом простору Колумбије се нашао велики број фудбалера и једног и другог тима, Карлос Санчез је покушао да се избори за позицију са Харијем Кејном, али је направио фаул, оборио је Кејна на земљу који је искористио ову шансу и са 11 метара савладао Оспину – 1:0!

Опасни су били Енглези и након гола, имали су пар добрих акција, Јанг и Трипије су били прилично активни по странама, али промене резултата није било.

Имали су Колумбијци своју шансу, Вокер (за ког је Венгер рекао да је најслабија карика репрезентације Енглеске) је поклонио лопту противнику који је кренуо у контру, дошла је лопта до Квадрада који пребацује гол из изгледне ситуације у 81. минуту утакмице.

Колумбијци су били опаснији у завршници него иначе, али су Енглези све карте бацили на трошење времена и на дефанзиву. Није то дало резултат.

Имали су сјајну прилику Колумбијци преко Урибеа у 93. минуту када је Пикфорд на фантастичан начин одбранио његов ударац. Уследио је корнер и још један гол.

Квадрадо је центрирао, Мина је највиши у скоку, постиже свој трећи гол на Мундијалу на исто толико мечева и доноси продужетке!

У првом продужетку су Енглези пали психички, нису имали ону игру коју су имали до 80. минута утакмице, а Колумбијци су изгледали као неко ко има више самопоуздања и ко би пре могао до гола.

Ипак, гол нисмо видели у првом продужетку, резултат је остао непромењен као и после 90 минута утакмице.

Енглези су имали добар напад у 112. минуту преко резервисте Роуза, добио је лопту од Хендерсона, али је био непрецизан. Мало је фалило. Само пар минута касније нова шанса за Енглеску, Колумбија је имала све мање снаге и рекло би се да су једва чекали пенале.

До тога је и дошло.

1. серија: Фалкао сигуран; Кејн у малу мрежу;
2. серија: Квадрадо сигуран; Рашфорд у сам угао;
3. серија: Муриел мирно; Оспина брани Хендерсону;
4. серија: Урибе погађа пречку; Трипије веома сигуран;
5. серија: Пикфорд брани Баки; Дајер скида проклетство!
6. серија:

Стадион; Откритије арена
Енглеска-Колумбија 1:1 (Кејн 57′ – Мина 90+3′)
након пенала 4:3

Колумбија: Оспина, Аријас (од 116′ К. Запата), Мина, Санчез, Мохика – Бариос, Санчез (од 79′ Урибе), Лерма (од 61′ Бака) – Квадрадо, Кинтеро (од 88′ Муриел) – Фалкао.

Енглеска: Пикфорд – Вокер (од 113. Рашфорд), Стоунс, Мегајер – Трипије, Али (од 81′ Дајер), Хендерсон, Лингард, Јанг (од 102′ Роуз) – Стерлинг (од 88′ Варди), Кејн.