Прочитај ми чланак

ДРХТE ЗБОГ СРБИЈЕ: Светски медији на вест да ћемо играти у најјачем саставу на СП

0

Кошаркашка репрезентација Србије са Николом Јокићем је озбиљан кандидат за злато на Светском првенству у Кини, оцењују најпознатији светски спортски медији, који су пренели вест Тањуга да ће један од најбољих кошаркаша планете играти за "орлове" од 31. августа до 15. септембра на Мундобаскету.

Лист „АС“ уз опширан текст о Јокићевој одлуци подсећа да Србија може да се сретне са Шпанијом у другој фази Мундобаскета, док „Мундо Депортиво“ пише да је Србија била један од кандидата за медаљу на Светском првенству, а то што ће Јокић бити у тиму, даје јој још веће шансе за први степеник на победничком постољу.

Информацију да ће Јокић играти за националну селекцију Србије пренели су и најугледнији кошаркаши портали у Европи, „Еурохупс“ и „Спортандо“, а вест је објављена и на сајту Медјународне кошаркашке федерације (ФИБА), уз подсећање да је Јокић био део тима Србије који је освојио сребро на Олимпијским играма у Рију, али је „прескочио“ шампионат Европе у Турској 2017. године.

Јокићева одлука „одјекнула“ је и у региону.

Хрватски „Индеx.хр“ пренео је вест о Јокићевој одлуци да иде у Кину и подсетио на „замерке српске јавности“ да није био у тиму у Турској.

Портал „Клиx.ба“ истиче да ће селектор Саша Ђорђевић имати слатке муке приликом избора 12 путника за Мундобаскет, док црногорске „Вијести“ само констатују да је Јокић одлучио да игра за Србију, али без додатних оцена.

Ђорђевић реаговао на одлуке Јокића и Накића

Александар Ђорђевић је за Блицспорт прокоментарисао одлуке Николе Јокића и младог Марија Накића да се одазову кошаркашком позиву Србије.

Наш селектор не твитује често, али у четвртак увече је имао добар разлог да се ипак огласи на друштвеним мрежама. Селектор је поред твита одлучио да објави и фотографују са Мариом Накићем, јуниором Реал Мадрида који је свет опчинио на недавно завршеном фајнал-фору Евролиге. Тако је Ђорђевић одагнао сваку сумњу да ли ће Накић јуниор играти за Србију, Хрватску или Шпанију.

– Честитке сине. Чекамо те… – написао је Ђорђевић и тако јавности представио новог играча репрезентације Србије.

И та вест није била једина. Само неколико сати после селекторовог твита, стигло је и Јокићево велико „да” Србији.

После бурног јутра у којем су се дешавале само лепе ствари за српску репрезентативну кошарку, позвали смо селектора да чујемо прве утиске.

– Што се Николе тиче, ја сам му још у четвртак лично честитао – било је прво што је шеф стручног штаба „орлова” рекао за Блицспорт.

Ђорђевић је у даху наставио:

– Остварио је феноменалан успех, апсолутно заслужен. Одиграо је сезону из снова у којој је вукао своју екипу и постао најбољи центар НБА лиге у овом тренутку. На то сви можемо да будемо поносни, а највише он, његови родитељи, фамилија и сви људи који су радили са њим.

А онда о Накићу, иначе сину Иве Накића, Ђорђевићевог пријатеља.

– Марио већ другу годину оставља велики траг на турниру Евролиге. И ове где је био опет МВП. Јако сам поносан на њега и срећан због његових родитеља, због мог великог пријатеља Иве Накића.

Ђорђевић је Накићу јуниору одао признање за досадашње партије.

Даниловић: Србија зрела за највеће успехе

Предраг Даниловић, председник Кошаркашког савеза Србије, за Блицспорт је кратко прокоментарисао пристанак Николе Јокића и Марија Накића да играју за Србију.

– Пресрећан сам што ће Никола играти за ову генерацију репрезентативаца Србије која је зрела за највеће успехе – рекао је најпре први човек наше кошарке за Блицспорт. Велика ствар за нашу кошарку и њену будућност је и пристанак Марија Накића, једног од најперспективнијих момака Европе, сина мог бившег саиграла и пријатеља Иве и заиста се радујем.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!