Прочитај ми чланак

Ђоковић убедљив против Цонге

0

Српски тенисер Новак Ђоковић победио је Француза Жоа Вилфреда Цонгу са 2:0 (7:6, 6:3) у првом колу завршног Мастерс турнира у Лондону.

Њих двојица су до сада одиграли чак 13 међусобних сусрета, а српски тенисер тренутно води са 8-5 у тријумфима.

Турнир је отворен дуелом између Ендија Марија и Томаша Бердиха, а Британац је славио са 2:1 у сетовима.

После неизвесног првог сета који је завршен у тај-брејку Ђоковић је заиграо доста сигурније. На самом старту другог сета направио је брејк, успео да одржи предност и без проблема приведе меч крају.

Ђоковић је меч отворио добрим сервисом, који му је донео 40:0. Међутим, Цонга је узвратио и стигао до брејк-лопте, коју је српски тенисер спасио уз помоћ мрежице и убрзо повео са 1:0. Француз је углавном стајао иза основне линије и стрпљиво чекао грешку Ђоковића, а после четири одиграна гема није било брејка. Када год је погађао први сервис Цонга је стизао до поена.

У наставку Француз је повремено излазио на мрежу након чега је освајао поене. У седмом гему је поново имао брејк-лопту, али је није искористио. И након тога се водила велика броба за сваки поен, а обојица тенисера су били сигурни на свој серивс. Цонга је у деветом гему сервирао за останак у сету, Ђоковић није могао до првог брејка на мечу, па се наставила борба за први сет.

Трећа брејк-лопта на мечу за Цонгу, али Ђоковић поново излази као победник из те ситуације. Без изгубљеног поена Француз осваја свој сервис-гем, па је победник првог сета одлучен у тај-брејку.

Ђоковић је без проблема повео са 4:1, а затим Цонга осваја два поена и смањује резултат. Српски тенисер је имао три сет лопте у наставку, искористио другу и после нешто више од сат времена игре повео са 1:0.

Почетак другог сета доноси две брејк лопте за Ђоковића, прву Цонга спашава сјајним смеч ударцем, али другу није успео. Након тога је први рекет света успео да осигура брејк и удвостручи предност. У наставку без веће неизвесности свако осваја свој сервис-гем, Ђоковић два пута без изгубљеног поена.

Играо се атрактиван тенис, Ђоковић је био све сигрунији и повео са 5:3. После сат и по времена игре имао је меч лопту, одмах је искористио и забележио победу.

(Б92)