• Почетна
  • СПОРТ
  • Ђоковић се реванширао Кверију за последњи пораз који је доживео
Прочитај ми чланак

Ђоковић се реванширао Кверију за последњи пораз који је доживео

0

Novak-Djokovic-21(Блиц)

Новак Ђоковић је два сата иза поноћи по локалном времену прославио пласман у четвртфинале турнира Мастерс серије у Индијан Велсу савладавши Сема Кверија са 6:0, 7:6(6).

Квери је последњи тенисер који је савладао Ђоковића у такмичарском мечу, а од тог новембра 2012. Ноле је незаустављив. Само у 2013. остварио је 16 победа у низу, а до нове је стигао у време када, обичаји тако кажу, најбољи на свету треба да одмарају, а не да са иза поноћи друже са тениским лоптицама. Организатори у Индијан Велсу, међутим, нису имали милости – Новак је морао на терен против Кверија баш тада, што је била помало чудна најава њиховог новог окрашаја који ће уследити на америчком тлу у Дејвис купу.

У овој борби са 23. носиоцем, Новак је стигао до 5:0 уз три брејка, али и спасену брејк-лопту коју је Американац имао желећи да смањи заостатак на 3:1. Није Кверију успевало ништа у кључним тренуцима прве деонице, у којој није успео да освоји нити један једини гем, а притом му је припало тек 13 поена, наспрам 28 Новакових.

Све се променило у другом делу меча, у коме је Ноле био прилично бесан што је као први играч света морао на терен сат иза поноћи, и то на турниру Мастер серије. Не само због његове нервозе, већ и због Кверијеве боље партије, која му ипак није била довољна за преокрет.

Ђоковић је брејком повео са 3:2 у другом сету, али су наредна два гема припала Кверију, па се борба распласмала. Поспана и малобројна публика почела је да са далеко већом пажњом прати меч који је напрасно постао врло занимљив.

Имао је Ноле лепу прилику да разиграног ривала примири у 11. гему, али због разорних сервиса супарника није искористио брејк шансу па се стигло до тај-брејка. У њему је најбољи тенисер света све време водио главну реч, а иако две узастопне меч лопте није искористио, трећу јесте за коначних 7:6(8).

Наредни Ђоковићев ривал биће Жо-Вилфред Цонга.