• Почетна
  • СПОРТ
  • Ђоковић после демолирања Гранољерса: Моја најбоља игра на „Артуру Ешу“ у каријери
Прочитај ми чланак

Ђоковић после демолирања Гранољерса: Моја најбоља игра на „Артуру Ешу“ у каријери

0

nole1

(Блиц)

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је задовољан игром и победом против Шпанца Марсела Гранољерса у осмини финала и да је спреман за велике изазове који га очекују у завршници УС опена у Њујорку.

Ђоковић је за сат и 20 минута игре, победио 43. тенисера света Марсела Гранољерса са 6:3, 6:0, 6:0 и пласирао се у наредну рунду. Он ће у четвртфиналу играти против 21. носиоца Руса Михаила Јужног, који је после пет сетова победио Аустралијанца Лејтона Хјуита са 6:3, 3:6, 6:7, 6:4, 7:5.

„Игра у другом и трећем сету је вероватно моја најбоља игра на терену Артур Еш у каријери. Желим да појачам агресивност у игри у завршници турнира и да освајам сваки поен, без обзира на резултат. Осећам се одлично физички и психички и задовољан сам својом игром. Све се поклопило у најбољем тренутку“, рекао је Ђоковић.

Он ће 18. пут узастопно играти у четвртфиналу неког Гренд слем турнира, и рекао је да у сваком мечу жели да победи.

„Сигурно је да ће на Јужног утицати напоран меч против Хјуита, али током мечева покушавам да не обраћам много пажње на моје противнике. Мој циљ је да победим, без обзира ко ми је противник. Мислим да резултат показује колико добро сам играо и то ме радује“, рекао је „број 1“ на АТП листи, и додао:

„Како је меч одмицао играо сам невероватно добро и на високом нивоу. Свестан сам да ће ме у завршници турнира чекати велики изазови, квалитетнији играчи, боље рангирани играчи, али спреман сам за то. Радујем се новим изазовима“, додао је Ђоковић.

Меч између Ђоковића и 24. тенисера света Јужног игра се у четвртак, и то ће бити њихов девети међусобни дуел. Српски тенисер победио је у пет мечева, а последњи пут играли су ове године на Мастерсу у Монте Карлу, када је Ђоковић победио са 4:6, 6:1, 6:4.