Прочитај ми чланак

Ђоковић: Армстронг је срамота за спорт, нека пати!

0

Новак Ђоковић се није устручавао да оштро критикује Ленса Армстронга, славног бициклисту који је признао да се годинама допинговао и тако успео да седам пута освоји Тур де Франс.

„Било би смешно да је одбио да призна да се допинговао, бар сада када је све већ доказано. Мислим, хиљаду доказа је прикупљено… Велика је срамота за спорт да имате таквог такмичара као што је он. Варао је – читав спорт. Варао је – много људи, широм света, са својом каријером, својом животном причом. Мислим да треба да му одузму све титуле јер то што је он радио, није фер према било ком спортисти. То, једноставно, није начин како се постаје успешан. Зато мислим да заслужује да пати за све ове лажи које је сервирао годинама“, без длаке на језику причао је Ноле у Мелбурну, након пласмана у осмину финала Аустралијан опена.

Ипак, како преносе локални медији, Ноле за разлику од Роџера Федерера и Ендија Мареја сматра да не треба повећавати учесталост тестирања тенисера на допинг јер је ионако – често, а и спортисти су свакодневно доступни за анализе.

„Стварно је добро (овако како се сада тестира). Анти-допинг правила су можда мало оштрија, у смислу да увек морате да будете доступни, да сваког дана, на сат или два, будете доступни, где год да сте. А то је људима задуженим да тестирају сасвим довољна прилика да тестирања и обаве. Притом, правила су иста за све играче, па бар што се те тачке гледишта тиче, мислим да је све фер. А што се мене тиче, немам ништа против да ме анти-допинг агенција тестира десет, 20 или 30 пута годишње“, закључио је Ноле.

 

(Блиц)