Прочитај ми чланак

Доказ зашто је Новак најбољи свих времена (ФОТО)

0

Новак Ђоковић је успео! Ноле је дошао до историјске 20. гренд слем титуле и изједначио се на врху са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом, па ће на УС Опену имати прилику да постане недодирљив!

А пре само 10 година овакав развој ситуације нико није могао да очекује. Јер, тада је Ноле био далеко од највећих конкурената, али је онда кренуо са жетвом трофеја, да би 2021. године, после Вимблдона, дошао до остварења сна – деобе првог места на вечној листи.

Да подсетимо, 2011. године Роџер Федерер је био лидер, имао је 16 гренд слем трофеја, Рафаел Надал је освојио девет, а Новак Ђоковић само један гренд слем трофеј. Тада се водила дебата ко ће бити највећи свих времена, Роџер или Рафа, док је Новак из сваке дискусије тада био искључиван.

Међутим, у деценији за нама ситуација се променила. Новак Ђоковић је био доминантан, освојио је за 10 година чак 19 гренд слем трофеја, много више од директних конкурената. Јер, у том периоду је Федерер само четири пута био најбољи на највећим турнирима, а Надал 11 пута.

То је само још један доказ који говори у корист тези да је Новак Ђоковић највећи свих времена, јер је у конкуренцији највећих ривала, у најјачој конкуренцији у историји тениса, слободно се то може рећи, био за два копља испред свих.

А прилику да и званично постане недодирљив имаће 12. септембра, када ће се играти финале УС Опена.