Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Одлука о изостанку Теодосића је била моја, нисам одустао од Марковића

0

Нисам хтео да се кријемо иза играча који није довољно спреман, морамо да водимо рачуна и о његовом здрављу - поручио је селектор Србије

Да смо имали само једног играча у финалу добили бисмо Словенију. Коментари су српских навијача на друштвеним мрежама. Углавном се спомиње име Милоша Теодосића у том контексту, а сада је селектор Србије ставио тачку на то.

Foto: fiba.basketball

У интервјуу за “Нин” је поручио да је коначну реч имао он, а не плејмејкер Клиперса.

– Одлука је била моја! То сада први пут јавно кажем. Нисам хтео да се кријемо иза играча који није довољно спреман. Морамо да водимо рачуна и о његовом здрављу, требаће нам још. Рекао сам му да прескочи ово такмичење и преузео је одговорност на себе. Сложио се и био захвалан. Разумели смо се – каже Ђорђевић.

Осврнуо се селектор на борбу за злато у Истанбулу.

– Недостајало нам је неколиок ствари за титулу. Пре свега дан одмора више који су имали Словенци. Многи то неће разумети, али је опоравак играча кључан на оваквом турниру. Друго, да смо имали само Стефана Марковића или Николу Калинића верујем да би била другачија прича.

Организатор игре Химкија је рекао да се повлачи из националног тима, мада Сале и даље верује да може да промени његову одлуку.

– Покушао сам да га убедим и сада, видим да му је срце уз национални тим. Сваки дан ми је слао поруке. Још нисам одустао од њега, покушаћу поново – закључио је Ђорђевић.