Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ ОБЈАВИО СПИСАК – Звезда шест, ФМП четири, Партизан један

0

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић објавио је списак кандидата за такмичење у квалификацијама за Светско првенство у Кини.

Након што је претходно објавио списак за дуеле са Грузијом и Немачкој, Ђорђевић је саопштио још један за одлазак на турнир у Кину.

Foto: fiba.basketball

Ова екипа ће се окупити 15. јула у Београду, а у склопу припрема планиран је и одлазак у Кину од 26. јула до 6. августа, где ће одиграти шест контролних утакмица на два турнира.

Стручни штаб за мечеве четвртог „прозора“ у септембру, уз играче са овог списка, рачуна на најбољи могући тим у коме ће бити и играчи из НБА и Евролиге (који једино и имају могућност да играју у четвртом „прозору“ у септембру).

На списку су:

Стефан Пено (Алба), Илија Ђоковић (Борац Чачак), Никола Ребић (Билбао), Стефан Пот (ФМП), Лука Ашћерић (Мега Бемакс), Огњен Јарамаз (Мега Бемакс), Алекса Аврамовић (Варезе), Немања Ненадић (ФМП), Вања Маринковић (Партизан), Алекса Раданов (Црвена звезда) Огњен Добрић (Црвена звезда), Дејан Давидовац (Црвена звезда), Немања Дангубић (Црвена звезда), Војислав Стојановић (Беталан Капо Д’’Орландо), Никола Ракочевић (САД), Дејан Тодоровић (Билбао), Стефан Бирчевић (Истанбул БСБ), Лука Митровић (Бамберг), Стефан Јанковић (Црвена звезда), Бориша Симанић (ФМП), Драган Апић (ФМП), Душан Ристић (Аризона Универзитет), Урош Луковић (Морнар Бар) и Никола Јовановић (Црвена звезда).