Прочитај ми чланак

Ђорђевић напушта клупу Србије?

0

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић могао би по завршетку Олимпијских игара, ако се наш државни тим пласира у Рио, да раскине уговор са Кошаркашким савезом Србије.

556185_011128c1_f

Наиме, како пише „Мундо Депортиво“, Ђорђевић је један од кандидата за упражњену клупу Барселоне (Ћави Пасквал добио отказ) и ако се деси да баш он буде одабран од стране Каталонаца, појавиће се проблем у вези са његовим ангажманом у репрезентацији Србије.

Према правилима АЦБ лиге тренери клубова у том такмичењу не могу да имају два или више ангажмана, па је једна од могућих опција за Ђорђевића да сваке сезоне раскида и потписује нови уговор са Кошаркашким савезом Србије, са којим тренутно има озваничену сарадњу до 2019. године.

Током тренерске каријере Ђорђевић је, поред репрезентације Србије, водио и атински Панатинаикос, као и италијанске клубове Олимпију и Бенетон.

Занимљиво је да се ова прича појавила у јеку квалификација за Олимпијске игре, па ће многи помислити да нам Шпанци „раде о глави“ из њима знаних разлога.