• Почетна
  • СПОРТ
  • Ђоковићеве псовке због одлуке организатора да игра иза поноћи (Видео)
Прочитај ми чланак

Ђоковићеве псовке због одлуке организатора да игра иза поноћи (Видео)

0

(Блиц)

Није нормално да било ко наступа у професионалном спорту иза поноћи, али за организаторе турнира Мастерс серије у Индијан Велсу тај термин као да се не разликује од других. Натеравши Новака Ђоковића да, као најбољи играч света, баш иза поноћи игра против Сема Кверија, изазвали су приличан бес српског тенисера.

322629_nole-kamera-dva-sata_f
Новак је тек два сата иза поноћи по локалном времену прославио тријумф над Американцем од 6:0, 7:6(6), а чим је одиграо последњи поен, фрустрација коју је тешком муком задржавао у себи излетела је напоље.

Прво је страдала лоптица, коју је извадио из џепа и бесно послао рекетом ка празном делу трибина. Потом је псовао у два наврата, спомињући мајку, највероватније баш организаторима, мада нисмо баш стручни за анализе тих речи. На крају се Ноле потписао и пред камером, дописавши испод „2:00 АМ“ (два сата иза поноћи), као јаснан знак да му уопште није било свеједно што је до толико касно морао да наступа.

 

„Био је ово један јако дуг дан, за све нас. Хвала публици која је остала да гледа овај меч. Било је посве јасно колико је тешко чекати цео дан, а онда изађете на терен тек када је поноћ прошла“, рекао је Ноле, који се, чекајући да коначно наступи, дружио са фудбалском лоптом. Четири сата касније у односу на предвиђени термин, због четири узатопна меча која су се играла у три сета, коначно је изашао на терен и савладао Кверија, а онда пустио емоцијама да изађу.

„Стварно је све било прилично фрустрирајуће. Није било лако да контролишем емоције“, признао је Новак, који ће у четвртфиналу играти против Жо-Вилфреда Цонге.