Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ СЕЗОНУ НА ШЉАЦИ КРЕЋЕ БЕЗ ТРЕНЕРА: Новак, за сада, наставља сам

0

По повратку са одмора у Доминиканској Републици српски тенисер ће тренирати на теренима у свом пребивалишту. Лендл и Сампрас далеко

ВЕЋ дуже време се Ђоковић не бори против ривала, него сам са собом. А сам наставља и на шљаци. Унутрашња борба неспремног тела и пољуљаног психичког стања га чека пред најтежи део сезоне у коме брани 1.500 бодова на четири турнира. Под озбиљном претњом да испадне из топ 20, без јасне идеје шта и како даље, Новак креће са припремама за Монте Карло без тренера.

По повратку са одмора у Доминиканској Републици, српски тенисер ће тренирати на теренима у свом пребивалишту. Као и прошле године када је распустио цео стручни штаб, друштво ће му вероватно правити брат Марко. Као помоћ би могао да улети и повремени тренер Душан Вемић, који је често мењао Вајду и Бекера. Иако некадашњи дубл мајстор сарађује са браћом Брајан, договор је да увек може да ускочи у Новаков бокс ако наш ас позове.

Остаје да се види и да ли ће уследити позив Маријану Вајди да се врати у стручни штаб. Ђоковић није прекидао контакте са својим „тениским оцем“ и свакако ће од њега затражити савет шта да ради даље. Словак је остао у животу некада најбољег тенисера света у улози саветника, а могао би да помогне Србину да се врати на прави пут.

Питање новог првог тренера је горуће колико и оно око кондиционог, јер је Марко Паники на излазним вратима. Италијан је радио са Новаком у периоду рехабилитације, али никакав напредак није постигнут.

ЛЕНДЛ И САМПРАС ДАЛЕКО

КАО и прошле године када је Ђоковић распустио цео стручни штаб, у светским медијима се врти неколико кандидата за место првог тренера. Ипак, од евентуалних преговора са Иваном Лендлом и Питом Сампрасом засада нема ништа. Новак ће покушати сам колико-толико да подигне форму за мастерс у Монте Карлу, а потом ће натенане размислити о даљим корацима.