Прочитај ми чланак

Ђоковић „пресекао“: И поред карантина и Ковид тортуре иде на Олимпијске игре!?

0

Новак Ђоковић је одушевио целу нацију тријумфом на Вимблдону и освајањем 20. гренд слем титуле, али одмах затим је уплашио целу Србију.

Наиме, на конференцији за медије после победе над Матеом Беретинијем за шести трофеј на лондонској трави, најбољи тенисер света поручио како није сигуран да ће ићи на Олимпијске игре.

– Мораћу да размислим о игрању на ОИ. Нема навијача, пуно је ограничења. План ми је био да идем, али тренутно сам на 50:50 – изјавио је Ђоковић након освајања Вимблдона.

Међутим, тај проценат би могао да се промени, јер, како сазнајемо, Новак долази у Београд, због приватних обавеза, али и да се види са селектором Дејвис куп селекције Србије Виктором Торицким.

Постоји наговештај да ће Новак “пресећи” и донети одлуку да заигра у Токију јер има одличне шансе да оствари незабележен успех и освоји “златни слем”!

Прва три корака на том путу је већ остварио: освојио је Аустралијан опен, Ролан Гарос и јуче Вимблдон, па му преостаје “још само” злато на ОИ и тријумф на УС опену!

У каквој је форми, и какав тенис игра, била би права штета да бар не покуша да календарском слему дода и олимпијско злато, које му једино и недостаје у пребогатој колекцији трофеја.