Прочитај ми чланак

Ђоковић отишао у цркву на Богојављење (ФОТО)

0

Новак Ђоковић виђен је у Београду два дана после доласка из Аустралије и депортације, а на Богојављење отишао је на литургију у цркву Ружица на Калемегдану.

Најбољи тенисер света вратио се кући након што му је два пута, на крају и коначно, поништена виза за боравак у Аустралији.Ђоковић тако није могао да нападне 10. трофеј на Аустралијан опену и рекордну, 21. гренд слем титулу.

Новак је решио да наредни период проведе у Београду, а на Богојављење је отишао на литургију до цркве Ружица на Калемегдану.

Многи грађани пожелели су да се фотографишу и први рекет света им је с осмехом излазио у сусрет.

Ђоковић је после 11 дана агоније депортован из Аустралије, у Београду је стигао у понедељак, а Федерални суд ће у четвртак саопштити разлог за укидање визе.

Најбољи тенисер света се брзо након одлуке о депортацији огласио и поручио како до краја турнира неће више причати на ту тему. У међувремену су уследили нови проблеми, јер су стигле најаве да без вакцине неће моћи да игра на Ролан Гаросу и Вимблдону.

„Узећу мало времена да се одморим и опоравим, пре него што дам било какве даље коментаре осим овога. Изузетно сам разочаран пресудом. Непријатно ми је што је фокус протеклих недеља био на мени и надам се да сада сви можемо да се фокусирамо на игру и турнир који волим. Пожелео бих играчима, званичницима турнира, особљу, волонтерима и навијачима све најбоље на турниру. На крају, желео бих да се захвалим својој породици, пријатељима, тиму, навијачима, навијачима и мојим сународницима Србима на сталној подршци. Сви сте ми били велики извор снаге“, рекао је Ђоковић пре него што је напустио Аустралију.