Прочитај ми чланак

Ђоковић био на корак од дисквалификације са Ролан Гароса (ВИДЕО)

0

Непромишљен потез у четвртфиналном дуелу са Томашом Бердихом могао је скупо да кошта Новака Ђоковића, односно да је био мало прецизнији главни судија меча могла је да га дисквалификује.

ФОТО: Ројтерс

ФОТО: Ројтерс

 

Наиме, изнервиран због изгубљеног поена Новак је желео да баци рекет на терен, али му је он испао из руке и отишао уназад. Срећом није погодио линијског судију који је био иза њега јер да јесте према тениским правилима истог момента би му била изречена суспензија.

Ђоковић је у четвртфиналу савладао Чеха са 6:3, 7:5, 6:3, али је тај дуел обележио детаљ из трећег сета.

Новак се изнервирао због олако пропуштене брејк шансе у другог гему трећег сета, бацио рекет који се одбио од земље, због чега је линијски судија морао да се склони како не би био ударен.

Најбољи играч света добио је опомену од судије Еве Аздераки-Мур, моментално се извинио, али је имао среће да избегне суспензију. Да је којим случајем погодио судију, суочавао би се са аутоматским искључивањем са турнира, како је предвиђено правилима.

“Нисам желео да се то деси, очигледно је шта сам желео да урадим. Покушао сам да бацим рекет од терен и имао сам среће што није погодио судију. Имао сам среће. Са одскоком нисам имао среће, али се све на крају добро завршило”, рекао је Ђоковић.

Томаша Бердиха питали су новинари да ли се Ђоковић извукао само са опоменом.

“Разлика је једино у томе где је рекет завршио. То је једини начин на који можемо да направимо разлику када су правила у питању. Да је погодио скупљача лоптица, било би готово. Овако, то је само поломљен рекет. То је све – једноставно упозорење”, истакао је Бердих.