Прочитај ми чланак

Ђоковић коначно добио тужбу против града Рија, дочекао је три милиона после 7 год.

0

Наш најбољи тенисер је на епилог чекао годинама, пошто му власти престонице Кариока нису исплатиле договорену суму за учешће на егзибиционом мечу са Густавом Куертеном

Лепе вести за Новака Ђоковића, пошто је суд коначно пресудио у његову корист у спору са градом Рио Де Жанеиром који је остао дужан Србину исплату новца за учешће на егзибицином мечу са Густавом Куертеном 2012. године.

Фото: Танјуг/AP Photo

Ђоковићу је тада исплаћено 650.000 од договорених 1,1 милион долара, после тога ништа, па је Новак пресавио табак и тужио град, а епилог је стигао тек ових дана – седам година од покретања спора!

Град Рио је сада дужан да исплати најбољем српском тенисеру округло 2.953.556.05 долара, што је скоро троструко већа сума од оне коју је првобитно договорио споразумом.

Ноле је тада као велика звезда светског тениса угошћен у престоници Кариока, српски фудбалер Дејан Рамбо Петковић је био посредник у његовом доласку, уз домаћинство некадашњег бразилског броја један Густава Куертена.

Осим егзибиционог меча са популарним Гугом, Новак је учествовао у низу активности, увеличао је и отварање тениских терена и што се тиче смаог догађаја све је протекло на велико задовољство свих актера и крајње професионалан однос Ђоковића.

Ипак, град Рио није испоштовао свој део договора, тек нешто више од половине суме исплаћено је нашем асу, а остатак је морао да потражује преко суда.

На крају, може бити сасвим задовољан епилогом, мада је у неколико наврата истакао да новац није главни разлог због којег је покренуо судски спор.