Прочитај ми чланак

Ђоковић и епска борба: Много тога бих рекао, Бог је одлучио

0

Новак Ђоковић је после велике победе над Стефаносом Циципасом (4:6, 7:5, 7:5) открио шта је било кључно да се пласира у полуфинале Рима.

Меч са одличним Грком трајао је два дана, услед прекида због кише, и чак три сата и 16 минута.

„Много тога бих могао да кажем за овај меч, као да смо играли два дуела. У петак је он био бољи и данас је боље почео, успео сам да сачувам нерве и вратим сервис. Освојио сам важне пооене уз подршку публике и у дивној атмосфери. Било је и среће, и менталне снаге, али и праве тактике. Један ударац је одлучио, не један поен, већ ударац“, поручио је Ђоковић одмах после тријумфа.

Новак је изгубио први сет, у другом губио и у трећем са по 1:3, и успео да са ивице амбиса нађе пут од победе.

„Много сам се намучио против Циципаса, до самог краја нисам знао да ли ћу победити. Али, борио сам се и дао све од себе, и Бог је одлучио ко ће добити. Циципас је у сјајној форми, јуче су били потпуно другачији услови за игру него данас. Вероватно је ово био најтежи меч за мене ове године“.

Ђоковић ће у полуфиналу играти против Лоренца Сонега који је избацио Андреја Рубљова, што ће обојици бити други окршај у суботу, док се за финале састају и Надал и Опелка.

„Морате да нађете енергију, јер нећете да испаднете. Нисам много играо ове сезоне, па нисам много уморан, видећу како ћу се осећати после, али надам се да ћу успети да дођем до још једне победе“, закључио је први тенисер света.