Прочитај ми чланак

Директор АО: „Нико није крив, имали смо лажне информације, волео бих да Новак игра

0

После толико дана ћутања о случају Новака Ђоковића, коначно се огласио и организатор Аустралијан опена, Крег Тајли. Директор турнира гостовао је на каналу "9News Melburn", где је изнео мишљење о читавој ситуацији.

Није дао никакве конкретне информације о томе шта се десило и како је дошло до тога да се направи овакав скандал, али је истакао да је приоритет била безбедност и здравље Аустралијанаца.

– Од почетка смо говорили да нам је приоритет сигурност Аустралијанаца. Свако ко долази овде мора да буде одговоран, зато смо донели одлуку о вакцинацији. Током УС Опена је 50% тенисера било вакцинисано, сада је 97%, то је наша заслуга. Када смо дали могућност медицинског изузећа дошло је до контрадикторности и лажних информација, па смо констатно добијали захтеве како да дођу играчи и добију то – рекао је Тајли.

Додаје да је Тениска федерација Аустралије све информације које је имала прослеђивала играчима и да они нису били у заблуди.

Од гусала и патриотских песама до застава братских нација: Ђоковић ујединио планету
– Све информације и све што смо знали рекли смо играчима и знали су који су услови да дођу у Аустралију. Које су вакцине у питању које прихватамо и остало. Били смо близу да се са владом Викторије договоримо око медицинског изузећа и морали су играчи да прођу кроз два панела.

И ко је на крају крив?

– Нико није крив. Све време су биле лажне информације. Ми смо причали са свима и били смо убеђени да радимо праву ствар. Сви који долазе морају да буду вакцинисани и то је тако. Ја нећу никог да кривим и знам шта можемо и морамо да урадимо.

Каже да није био свестан да би Новака могли да блокирају на аеродрому у Мелбурну.

– Био је то шок за мене – тврди Тајли који је комуницирао са Ђоковићевим агентом у Монаку о ситуацији.

Да ли ће Новак моћи да игра на Аустралијан опену после скандала?

– Волео бих да га видим овде и да игра – подвукао је Тајли.