Прочитај ми чланак

Дени Авдија о застави Србије: Много значи тати, заслужио је

0

Дени Авдија, нови кошаркаш Вашингтона, имао је прву конференцију за медије у новом клубу, који га је изабрао као 9. пика.

Момак који има израелске и српске корене изазвао је велику пажњу медија, 30 минута је провео у одговарању на питања, а било је речи о драгоценом кошаркашком наслеђу захваљујући оцу Зуферу, легенди Црвене звезде.

Foto: youtube.com

На поједина питања медија са наших простора, али и оних који добро познају кошарку у Србији, Авдија је одговарао уз осмех.

“Не говорим српски баш течно, на енглеском ћу причати. Мој тата је био уз мене и учио ме како да играм, учио ме је малим труковима, али нисмо стварно причали много о кошарци. Он ме је одгајао као човека и учио ме како да се понашам, како да поштујем саиграче, није ме стварно оптерећивао игром и присуством на терену. Сјајан је тата, дао ми је такмичарски дух, али осим тога, није било много кошарке са њим”, рекао је Дени.

Једно питање тицало се и праћења других играча са простора бивше СФРЈ.

“Наравно, гледаћу да се сретнем са Дончићем и Јокићем, долазимо са сличних простора, биће лепо разменити нека сећања са њима”, додао је Авдија.

Тата је легенда Звезде, играћеш са Бертансом, ког обожавају навијачи Партизана. Да ли сте разговарали?

“Нисам видео Бертанса још, али верујем да ћемо разговарати о искуству у Србији, једва чекам да га упознам. Био сам у Србији много пута, пола породице ми је у Србији, пола у Израелу. Тата ми је купио заставице и на дану драфта сам их носио. Представљам обе земље, то много значи мом тати јер је он одрастао у Србији. Заслужио је да му се укаже поштовање за то”, рекао је Дени Авдија.