Прочитај ми чланак

После претњи смрћу, тренер Осијека се правдао да је „пола Хрват, пола Црногорац“

0

„Бјелица, Србине, чакија ти не гине!“, скандирали су навијачи Хајдука, претећи тако новом тренеру ФК Осијек Ненаду Бјелици

Торцида претила смрћу тренеру Осијека и покушала да га увреди речима да је Србин.

На утакмици између Осијека и Хајдука на стадиону Градски врт десио се невиђени скандал. Торцида је у покушају да увреди тренера Ненада Бјелицу одлучила да га провоцира речима да је „Србин“, што понекад у Хрватској делује као највећа могућа увреда, али то није све…

„Бјелица, Србине, чакија ти не гине!“, скандирали су навијачи Хајдука, претећи тако Бјелици, новом српском тренеру, чак и смрћу (чакија – џепни ножић) што је заиста недопустиво.

То је дефинитивно обележило реми у 11. колу ХНЛ, а Ненад Бјелица је на конференцију за медије дошао веома бесан и питао је прво медије да ли су чули шта скандирају Сплићани и да ли ће то нотирати у својим извештајима. Далеко мање причало се о самој утакмици, него о новом скандалу Торциде.

„Да знате, пола сам Хрват, а пола Црногорац“, објаснио је Бјелица на конференцији на којој као да се правдао за своје порекло, иако су му претили смрћу.

Бјелица је иначе рођен 1971. године у Осијеку од мајке Хрватице и оца Црногорца, а након игара за истоимени клуб отишао је у Шпанију где је наступао за Албасете, Бетис и Лас Палмас. Потом се опет вратио у Осијек, па носио дрес Кајзерслаутерна, Адмире и Кертнена. Као тренер је водио аустријске клубове, Специју, Лех и Динамо, а од прошлог лета и Осијек.