Прочитај ми чланак

Декију златни дрес и отворена врата

0

deki-oprostaj

На свом опроштају од репрезентације Србије Дејан Станковић добиће златни дрес и златну значку за све што је пружио у државном тиму.

Селектор Синиша Михајловић рекао је да ће од сада сви рекордери добијати дрес и додао је да су за Станковића врата у репрезентацији увек отворена.

“Не могу да одлучујем на којем месту, али волео бих да Станковић и ја радимо заједно. Док сам ја селектор, врата репрезентације Декију ће увек бити отворена. Било би добро за српски фудбал да он буде у репрезентацију, али то он мора да одлучи”, казао је Михајловић.

Станковић се опрашта од фудбала на Маракани?

“Уколико будем правио опроштај од фудбала, то ће се догодити на Маракани”, изјавио је Дејан Станковић пред свој последњи меч у репрезентацији.

“Било ми је теже на дебију за репрезентацију против Јужне Кореје, али успео сам да се упишем у стрелце захваљујући селектору (Михајловићу). Волео бих да сам се од репрезентације опростио на Маракани, али овај термин је раније утврђен. Ипак, опраштам се од дреса Србије у Србији и то је најважније”, рекао је Станковић пред меч са Јапаном, свој последњи у репрезентацији.

“Ако једног дана будем правио опроштај од фудбала, то ће бити на Маракани. Постоји идеја да се на пролеће направи права опроштајна утакмица, али и ово у петак је опроштај. Доста је било”, додао је Станковић, који ће у петак одиграти 103. меч за државни тим, чиме ће постати рекордер и престићи Сава Милошевића.

Станковић је рекао да му је драго што се Немања Матић вратио у репрезентацију и додао је:

“Он је ‘порастао’ у последњих неколико година. Из њега избија искуство иако је млад, држи конце у својим рукама и добро стоји на терену. Мислим да може да израсте у играча који ће бити вођа овог тима”.

Бивши фудбалер Црвене звезде, Лација и Интера каже да не бежи од одговорности и да би желео да помогне репрезентацији.

“Функција директора репрезентације највише ми се свиђа. Био бих поред селектора и био бих спона између њега и играча. Ипак, од плана до реализације дуг је пут“ , каже Станковић

(Б92)