Прочитај ми чланак

Дејан Станковић идол хрватском фудбалеру!

0

Хрвати нису очекивали да ће се на “Максимиру” (22. марта) међу “орловима” наћи и искусни Дејан Станковић (35), кога ће селектор Синиша Михајловић, по свему судећи, уврстити у наш национални тим.

Није ни чудо што страхују, посебно јер је Деки био један од главних актера легендарног ремија (2:2) давне 1999. године, када је постигао гол и одвео Југославију на ЕВРО у Белгију и Холандију, а како би проверили да ли ће играти против њих, колеге из “лијепе њихове” контактирале су са Станковићевим саиграчем из Интера, младим репрезентативцем Марком Ливајом (19), који има занимљиво мишљење о српском везисти.

– Нисмо причали о тој утакмици, али, ако брзо заигра за Интер, што и очекујем, до утакмице у Загребу биће у пуној форми. И био би им Дејан велико појачање. То је прави играч средине терена, с идејом, знањем, моћан и опасан. Ипак, и са Станковићем у тиму ми их можемо добити сигурно – тврди Ливаја у разговору за хрватске медије.

Млади хрватски нападач открива и да има одличан однос са Станковићем:

– Деки је, уз Хавијера Занетија, мој узор. Дивим им се како се сјајно држе у тим годинама, с колико жара приступају свакој утакмици и тренингу. Станковић је према мени врло коректан, помогао ми је и у прилагођавању у Милану и с њим и са Словенцем Хандановићем најближи сам у свлачионици – истиче Ливаја.

Ливаја тврди и да је Станковић у доброј форми, иако није дуго играо.

– Дејан тренира с тимом последњих седам-осам дана. Рекао ми је да се одлично осећа и да једва чека да поново заигра – закључује млади репрезентативац Хрватске.

 

(Ало)