• Почетна
  • ВИДЕО
  • ДА ЛИ БИ ТО УРАДИЛИ НАДАЛ ИЛИ ФЕДЕРЕР: Ноле џентлменски поклонио поен Робреду (Видео)
Прочитај ми чланак

ДА ЛИ БИ ТО УРАДИЛИ НАДАЛ ИЛИ ФЕДЕРЕР: Ноле џентлменски поклонио поен Робреду (Видео)

0

Одавно се зна да је Новак Ђоковић велики спортиста и заговорник фер-плеја, што је демонстрирао и у мечу осмине финала мастерса у Мајамију против Томија Робреда, а својим ривалима из тениског врха задао домаћи задатак.

Ноле се пласирао међу осам најбољих победом од 6:3, 7:5, али је тријумф нашег најбољег тенисера остао у сенци његовог џентлменског потеза у другом сету.

Мало који спортиста би урадио оно што је други тенисер света учинио, пошто је у најдужем гему меча, при резултату 1:1 у другом сету када је било нерешено у „ђусу“, исправио грешку судије и поклонио потез противнику.

Судија је рекао аут после ударца Робреда, он је затражио челенџ који је показао да је била добра лопта, па је поен требало да се понови, али га је Новак препустио Шпанцу, и то за предност.

На крајњи резултат и победу Ђоковића се овај потез није одразио, али је показао да му је фер-плеј често испред успеха и учинио нешто слично као фудбалер Вердера Арон Хунт, који је тражио од судије да поништи пенал, јер фаула над њим није било.

Новаков џентлменски потез можете погледати када овај видео снимак „премотате“ на три минута и 18 секунди:

(Блиц)